profanator Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Witam serdecznie. Kupiłem z drugiej ręki amorka Manitou Minute TS AIR który ma rurę tapered. Jest to moja pierwsza przygoda z takim rozmiarem. Mam ramę Kona Blast z 2011 a w niej stery standard 1/1.8. Muszę teraz zmienić miski tzn całe stery na 1,5 - 1/1.8. Teraz mam Cane Creek bardzo dobre ale trzeba je wymienić. Jakie polecacie stery do 160 zł. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Całych nie musisz (góra jest taka sama w obu standardach), wystarczy tylko dół (o ile masz pod ZS44) http://www.cyklomania.pl/cane-creek-ster-dolny-40-ec44-1-5,id3815.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) fsa orbit ita też są niezłe, a prawie 2x tańsze ciekaw jestem czemu wszystkie stery cane Creek są takie drogie w porównaniu z innymi markami. Edytowane 9 Marca 2016 przez piciu256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Chyba chapnę te FSA wydają się solidne i ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Czy solidne ? FSA Orbit ITA to zwykłe podstawowe na wianuszkach . Jeśli mają być w miarę solidne to lepiej na maszynach np. http://www.rowerowyraj.pl/product_info.php?products_id=3780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 10 Marca 2016 Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 te cloud perform też fajne- pytanie czy będziesz zmieniać ramę na taper, bo jeśli tak to lepiej tańsze, jeśli zostajesz przy aktualnej to lepiej maszyny bo są praktycznie bezobsługowe. ale cane Creek ci odradzam bo strasznie overpriced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 30 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Kupiłem te stery Cloud i pasują idealnie ale niestety rura sterowa jest za krótka. Już sobie poradziłem z tym. Miałem jeszcze ramę z Gianta XTC rozmiar M i główka ramy ma 13 cm tak że pasuje idealnie. Weekend świąteczny w siodle był. Manitou spisał się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi