radasbyd Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Witam Noszę się z zamiarem kupna nowego roweru, obecnie posiadam Krossa Hexagon V3. Jestem z niego srednio zadowolony, jeździ mi się nim nie wygodnie, jest mi trochę za mały, nie mogę podnieść kierownicy. Potrzebuję roweru na dojazdy do pracy 10km w jedną stronę po mieście. Czasami wypad poza miasto, nad wodę itp. Myślę o rowerze typu cross, na kołach ~28 cali. Planuję przeznaczyć na rower około ~1500 zł. Jestem w stanie kupić również rower używany, byleby był w dobrym stanie. Rozważę tez propozycję ~2000 jeżeli faktycznie będą ku temu dobre podstawy. Nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto. Mówią, ze lepiej kupić raz a dobrze. Jakie rowery mi polecicie, jakie marki. Dobrze dobrałem charakterystykę roweru do moim potrzeb ? Cross sprawdzi się w jeździe po mieście ( nie tylko szosa, ale i chodniki, krawęzniki, dziury ) ?? pozdrawiam Radek
alagor96 Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Popraw temat (słowo kluczowe w nawiasie kwadratowym). Cross to dobry wybór do takich potrzeb, tyle, że tam pozycja wciąż jest dość pochylona i nie można podnieść kierownicy. Najlepiej przejedź się kawałek i sprawdź. Alternatywa może być trekking. Jeśli chodzi o modele, to dobre opinie zbiera Kands Maestro. O markę się nie martw, bo nie ma dużego znaczenia w rowerowym świecie.
Pablo59 Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Na dziś "jeszcze ciepły" lazaro integral V3 . Jak chcesz / możesz / wolisz wydać ciut więcej to końcówka wyprzedaży romet orkan 4.0 2015.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.