Wismat Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Cześć!Otóż wymarzyła mi się wycieczka po Alpach Jeśli chodzi o główny zarys to chciałbym samolotem dolecieć do Bergamo (koło Mediolanu). Lata tam tanio WizzAir. Tam, po rozpakowaniu rowerów, pojedziemy zwiedzić Mediolan i następnie skierujemy się na północ, ku górom. Celem jest wysoko położona miejscowość Livigno w której po rozstawieniu namiotu na kempingu mielibyśmy parę dni na jazdę na lekko po tamtejszych górach. Co by sobie ułatwić, można by skorzystać z wyciągu, aby dłużej cieszyć się pięknymi widokami To są już jednak szczegóły.Stąd blisko już do przełęczy Passo Dello Stelvio (najwyżej położonej w Alpach Wschodnich - świetny widok!). Dalej chciałbym zobaczyć Liechtenstein (po drodze mijamy Davos) i zakończyć górskie wojaże nad Jeziorem Bodeńskim.Dalsza trasa będzie podyktowana opcją powrotu. Można dalej pojechać wzdłuż Renu, skierować się do Monachium lub wybrać inną miejscowość (a może jak dobrze pójdzie to i do Polski dojechać rowerem?).Poglądowa trasa, gdyż są na niej jakieś odcinki niedostępne dla rowerów, ale to już do dopracowania: https://goo.gl/ADRlf2Czas? Nie chciałbym się na pewno katować i odhaczać kolejnych przełęczy, bo nie o to chodzi. Realnie myślę o 12-14 dniach razem z "postojem" w Livigno.Jeśli chodzi o termin to lipiec/sierpień 2016 w zależności od negocjacji uczestników Mam jednego kolegę, który jest zainteresowany. Jestem studentem (21 lat), doświadczenie w wyprawach już posiadam. Parokrotnie byłem na tygodniowych wyprawach po Polsce, raz już w Alpach i w Rumunii. Aczkolwiek najważniejsze jest dobre nastawienie i uśmiech na co dzień. Brak doświadczenia nie jest wielkim problemem.Noclegi głównie w namiotach na dziko, czasem można sobie pozwolić na większy luksus Jedzenie przygotowane na palnikach z rzeczy zakupionych po drodze, ale knajpa od czasu do czasu jak najbardziej!Zapraszam do kontaktu: wisniewski.mateusz@outlook.comPozdrawiam,Mateusz
Mod Team adamos Napisano 8 Marca 2016 Mod Team Napisano 8 Marca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.