GoOx Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam, Zastanawiam się nad kupnem roweru do jazdy po mieście i okolicach, po szosach lub utwardzonej ziemi. Budżet to około max 1200zł, lecz wolałbym zmieścić się w około 1000zł. Szukam czegoś na sztywnej aluminiowej ramie z przednim amortyzatorem, dość cienkie 28" koła. Dziś byłem w sklepie i przymierzałem się do roweru (dokładnie chyba tego: http://www.saveno.pl/everest-1-0-men-7 w cenie 1250zł) wielkością jak najbardziej mi odpowiadał. Jednak chciałbym zrobić większe rozeznanie i poznać opinię na temat rowerów które do tej pory przykuły moją uwagę: http://www.saveno.pl/everest-1-0-men-7 http://olx.pl/oferta/rower-crossowy-spartacus-cross-2-0-lekki-mocny-aluminiowy-amor-CID767-IDdBwIw.html#850929a4c2 http://allegro.pl/rower-cross-safari-disc-28-alu-amor-hydra-stozki-i5978149709.html http://allegro.pl/crossowy-romet-2xtarcz-hydraulika-shimano-okazja-i6040283221.html#thumb/4 http://allegro.pl/solidny-szosa-teren-rower-spartacus-2016-cross-3-0-i6039448975.html W tym przypadku lepsze będą hydrauliczne tarcze czy V-brake? Przesyłka oraz przysłany rower częściowo rozebrany nie będzie problemem. Jestem również otwarty na inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Długość nogi i wzrost niezbędne do wyboru rozmiaru - czasem potrzeba 17" lub 23" które są mniej popularne. Spartacus cross nie jest złą opcją - z założenia szukaj roweru z kasetą z tyłu (minimum 3x8 przełożeń); ubiegłoroczny bez gratisów o 50 taniej bywa jeszcze. Ciut lepszy byłby ten (acera x2) - ale z tamtego roku tylko 21" zostały. http://allegro.pl/mocny-cros-2015-lazaro-integral-v2-men-21-bialy-i6012060598.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoOx Napisano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Dzisiaj znów odwiedziłem inny sklep i przymierzyłem kilka rowerów, i stwierdzam, że koniecznie musi być rama 19", 21" jest zwyczajnie za duża. Rower będzie głównie przeznaczony na miasto, ale kilka razy w miesiącu o ile pogoda będzie pozwalać będą wycieczki poza miasto 100-140km. Edytowane 9 Marca 2016 przez GoOx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Nie znajdziesz nowego roweru na hydraulice do 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoOx Napisano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Co to sugeruje? Rower z v-brake niby nie nadaje się do dłuższych przejażdżek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 W pierwszym poście zapytałeś czy lepszy rower z hydrauliką czy v'ki. Tylko napisałem, że z tym budżetem nie znajdziesz nowego roweru z hamulcami tarczowymi hydraulicznymi, które będą sensownie hamowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoOx Napisano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Kompletnie, już o tym zapomniałem. Znalazłem Spartacus cross 3.0 w wersji 19" za 1050 zł, warto? Czy szukać jeszcze czegoś innego? Edytowane 9 Marca 2016 przez GoOx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Warto - nic lepszego raczej nie znajdziesz w tych pieniądzach (jest na kasecie a nie wolnobiegu). Kands w identycznej specyfikacji kosztuje blisko 1200 http://allegro.pl/szybki-kands-1100-crossline-28-24b-model-2016-i6031200909.html Edytowane 9 Marca 2016 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoOx Napisano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Zakup planuję na przyszły tydzień. Na tej stronie znalazłem rower KANDS http://www.rowerynajtaniej.pl/pl/p/Rower-28-KANDS-Szybki-CROSS-VIP-BIKE-MAXX-na-ACERA-2016-z-czerwonym/578 Lepszy/gorszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 11 Marca 2016 Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Pytanie do speców / użytkowników co jest wart wideł odesa od spinnera ... Bo opinie są diametralnie skrajne, a to jest różnicą podstawową .. ... Poza tym jeden czort ... Ps . Spytaj ile by odliczyli z ceny spartacusa gdybyś zrezygnował z gratisów Edytowane 11 Marca 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poki Napisano 19 Maja 2018 Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 A może wart przyjrzeć się Orkanowi 5 M, od Rometa? Ma całkiem fajną specyfikację , a cenę można rozbić na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manikowski Napisano 19 Maja 2018 Udostępnij Napisano 19 Maja 2018 To jest juz chyba najdroższy model i nie każdemu potrzebna jest taka maszyna do kręcenia się po mieście. Można postawic na coś rownie dobrego, ale z tańszej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahrik Napisano 20 Maja 2018 Udostępnij Napisano 20 Maja 2018 No jaka się nada dla takiej osoby, która wcale nie potrzebuje takiej mega maszyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manikowski Napisano 21 Maja 2018 Udostępnij Napisano 21 Maja 2018 Jeżeli chodzi o te Orkany to jest ich sporo, ale do kręcenia się po mieście według mnie nada się idelanie seria 3. Cena jest ok, specyfikacja też wydaje się być całkiem dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahrik Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 A możesz coś więcej powiedzieć o tej specyfikacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manikowski Napisano 22 Maja 2018 Udostępnij Napisano 22 Maja 2018 Polecam Ci wbić na nowyromet.pl i tam bez problemu znajdziesz informacje o tym modelu między innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poki Napisano 23 Maja 2018 Udostępnij Napisano 23 Maja 2018 W dniu 21.05.2018 o 21:46, Manikowski napisał: Jeżeli chodzi o te Orkany to jest ich sporo, ale do kręcenia się po mieście według mnie nada się idelanie seria 3. Cena jest ok, specyfikacja też wydaje się być całkiem dobra. Ogólnie cała seria Orkanów jest niezwykle przyzwoita , ale dzięki możliwości rozbicia na raty możemy wziąć droższy model i płacić go ratalnie więc nawet nie poczujemy ciężaru finansowego. A rower na pewno będziemy mieć na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romet.Wojciech Napisano 24 Maja 2018 Udostępnij Napisano 24 Maja 2018 W dniu 22.05.2018 o 09:13, ahrik napisał: A możesz coś więcej powiedzieć o tej specyfikacji ? Wi tam, Pełna specyfikacja Orkana 3 w Linku Orkan 3 11 godzin temu, poki napisał: Ogólnie cała seria Orkanów jest niezwykle przyzwoita , ale dzięki możliwości rozbicia na raty możemy wziąć droższy model i płacić go ratalnie więc nawet nie poczujemy ciężaru finansowego. A rower na pewno będziemy mieć na lata. Jest możliwość rozbicia na 10 lub 20 rat więc masz rację, że jest to dogodna możliwość spłaty. Pozdrawiam Wojciech Doradca online Romet nowyromet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahrik Napisano 25 Maja 2018 Udostępnij Napisano 25 Maja 2018 23 godziny temu, Romet.Wojciech napisał: Wi tam, Pełna specyfikacja Orkana 3 w Linku Orkan 3 Pozdrawiam Wojciech Doradca online Romet nowyromet.pl Dziękuję bardzo za odpowiedź a wiadomo może czy przy rowerach crossowych można przypiąć koszyk czy to już bardziej w rowerach trekkingowych ? 23 godziny temu, Romet.Wojciech napisał: Jest możliwość rozbicia na 10 lub 20 rat więc masz rację, że jest to dogodna możliwość spłaty. Pozdrawiam Wojciech Doradca online Romet nowyromet.pl A jak z oprocentowaniem raty ? Ile wynosi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romet.Wojciech Napisano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2018 W dniu 25.05.2018 o 12:12, ahrik napisał: Dziękuję bardzo za odpowiedź a wiadomo może czy przy rowerach crossowych można przypiąć koszyk czy to już bardziej w rowerach trekkingowych ? W dniu 24.05.2018 o 12:13, Romet.Wojciech napisał: Witaj, Przypiąć można do wszystkiego koszyk ale nie wygląda to dobrze. Raczej koszyki zarezerwowane są dla trekingowych rowerów. Do crossa proponuje bagażnik i sakwy. W dniu 25.05.2018 o 12:12, ahrik napisał: A jak z oprocentowaniem raty ? Ile wynosi ? Raty są na 0% Pozdrawiam, Wojciech Doradca online RometNowyromet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi