Skocz do zawartości

[szprychy] ile już wymieniłeś ?

rObO87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ile szprych wymieniliśce w swoich kołach od roweru, od momentu jego zakupu?

U mnie jest ponad 1 800 km i 3 szprychy wymienione :035: , a obręcz firmy Regida :)

Napisano
a obręcz firmy Regida

A nie Rigida...?

U mnie 7020km i 6-7 szprych z tylu wwymienione - sztrzelaly przy gwintach, cos nie tak chyba bylo wycentrowane - teraz juz centruje sam <_<

Napisano

Przez ponad rok eksploatacji - żadna szprycha jeszcze nie pękła ^^ miejmy nadzieję, że aktualny bilans utryzma się jak najdłużej ;]

Napisano

Obecne koła mają jakieś 5kkm nabite i jak na razie jedna szprycha była wymieniana i to to po szybkiej, nocnej przeprawie przez Las Łagiewnicki bez żadnego oświetlenia (więc każdy duży korzeń był mój ;))

Napisano

jeden komplet dt champion(36) okolo 12000km drugi 6000km(32)trzeci 6000km(32),Dt Competition(64) okolo 1500km waga 90kg obrecze Mavic x221(dwie),F519,X317d,SunRims Rhyno Lite Xl,DT Swiss XR 4.1d i zadna nie pekla choc kilka bylo nieco podcietych po wkreceniu sie lancucha pomiedzy nie a kasete

Napisano

koło tył od, od początku roku 2 szprychy (dt champion). obręcz to double track od sun rimsa. Jedna od przerzutki a druga od ćwiczenia stoosiemdziesiątki.

Napisano

Firmowe tylne kolko (nie wiem nawet co to bylo) nie wytrzymywalo mnie z sakwami :-( Najpierw jedna szpryche szlag trafil. Naprawilem. Potem dwie. Naprawilem, ale kolo zostalo zmienione na nowe (jak w sygnaturce) i teraz jest wyraznie sztywniejsze.

W poprzednim rowerze na obreczy dm24 jezdzilem kilka lat i bez zadnych zastrzezn.

Napisano

jakies 5 szprych po wkreceniu nogi kumpla w kolo:D(tylne)

a etraz... nabite miliony bunny hopow i kantow i ani jednej peknietej szprychy...:)

Pozdro:P

PoleK

• 2 tygodnie później...
Napisano

Właśnie wymieniam dwie. Poprzednio czyli miesiąc temu też wymieniłem dwie. Szprychy zaczęły pękać po przejechaniu około 4500km, przypuszczam że to wina szprych, a nie zaplotu, bo nie są mocno naciągnięte.

Nie polecam szprych Richman, to właśnie one mi pękają. Wymieniam je na MACH1 i różnią się już na pierwszy rzut oka, oczywiście na korzyść MACH1.

Napisano

nom po dwóch sezonach zaczeły strzelac szprychy przy piascie. wiec regularnie je wymieniam tzn. codziennie :P co krawenznik albo jakis lekki zeskok. To strzał i koło lata jak oszalałe na boki :) heheh ale sobie nowe kupuje całe kooła po zimie :D i bedzie niezła jazda :D pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...