tomek232 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Czy widelec Force 28 nie zepsuje mi za bardzo geometrii w Unibike Viper 2011 (SR SUNTOUR NVX)? Mało który widelec ma takie duże A2C jednak nie wiem czy 445mm to jednak wraz za mało, nie chciał bym sobie krzywdy zrobić Wiem, że lepszy stalowy lub karbonowy, nie polecajcie mi też kupna szosówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Sprawdź ile wysokości ma widelec NVX , odejmij SAG około 2 cm i będziesz wiedział jaka wysokość widelca potrzebujesz . Force wystepuje w dwóch wysokościach 445 i 475 mm . Ja w swoim rowerze na ramie Nordcapa mam widelec Force o wys. 445 mm i jest ok, wcześniej miałem 475 m i był przód lekko za wysoko- prowadził sie normalnie , ale po założeniu sakw na bagażnik przy podjazdach 10-12 stopni przednie koło słabo trzymało sie nawierzchni- takie miałem odczucie. Różnice w tłumieniu drgań pomiędzy widelcami aluminiowymi i stalowymi według mnie są niezauważalne , mam rowery z widelcami alu i stalowymi i nie odczuwam żadnej różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek232 Napisano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 NVX ma 490mm - 20 = 470mm. Jest Force 470mm, ale nie ma piwotów do v-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Niestety tak juz jest z widelcami , masz trzy wyjścia - zmienić piaste przedniego koła, przepleść obręcz i kupić hamulec tarczowy / dobra opcja/ - szukać na portalach widelca o wysokości 460-470 mm z piwotami pod koło 28 cali/ trudna sprawa/ - kupić widelec z amortyzatorem single shock - skok 30-35 mm i niska waga - miałem RST M 7 - bardzo fajna sprawa , tylko on wysokościa odpowiada amortyzatorowi o skoku 100 mm . Miałem go zamontowanego przy ramie authora synergy ale zmieniłem rame i był za wysoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.