Skocz do zawartości

[sztywny widelec] Widelec Force 28 do Unibike Viper

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdź ile wysokości ma widelec NVX , odejmij SAG około 2 cm i będziesz wiedział jaka wysokość widelca potrzebujesz . Force wystepuje w dwóch wysokościach 445 i 475 mm . Ja w swoim rowerze na ramie Nordcapa mam widelec Force o wys. 445 mm i jest ok, wcześniej miałem 475 m i był przód lekko za wysoko- prowadził sie normalnie , ale po założeniu sakw na bagażnik przy podjazdach 10-12 stopni przednie koło słabo trzymało sie nawierzchni- takie miałem odczucie.

Różnice w tłumieniu drgań pomiędzy widelcami aluminiowymi i stalowymi według mnie są niezauważalne , mam rowery z widelcami alu i stalowymi i nie odczuwam żadnej różnicy 

Niestety tak juz jest z widelcami , masz trzy wyjścia

- zmienić piaste przedniego koła, przepleść obręcz i kupić hamulec tarczowy / dobra opcja/

- szukać na portalach widelca o wysokości 460-470 mm z piwotami pod koło 28 cali/ trudna sprawa/

- kupić widelec z amortyzatorem single shock - skok 30-35 mm i niska waga - miałem RST M 7 - bardzo fajna sprawa , tylko on wysokościa odpowiada amortyzatorowi o skoku 100 mm . Miałem go zamontowanego przy ramie authora synergy ale zmieniłem rame i był za wysoki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...