Skocz do zawartości

[szprychy] ztr crest /novatec 711/712

bobiik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Potrzebuje zmienić szprychy w zestawie jak w temacie. Obecnie mam cn spoke aero 424. Niestety są problematyczne w centrowaniu i z innych względów. Chodzi mi o lekkie i wytrzymale szprychy lecz za rozsądne pieniądze. Wolę mieć 20gram więcej a polowe kasy z aero w kieszeni. Da się? Interesowała by mnie suma do 2,5zl za szpryche lub mniej

Napisano

potrzebujesz zmienić na szprychy aero czy zwykłe okrągłe cieniowane też bierzesz pod uwagę?

2,5zł raczej się nie uda lekkich i wytrzymałych szprych. Wszystkie cieniowane zaczynają się od 3zł

Ja mam Pillar PSR TB2016, minimalnie lżejsze od Mac424, wytrzymałość może minimalnie większa od mac424. Jednak nie ma tyle czarowania przy centrowaniu co na Mac424 ;)

Cena 3zł/sztuka

pewnie podobnej cenie znajdziesz DT Competition race lub Sapim Dlight. Te 3 modele to dobrzy następcy na mac424

Napisano

revo bym odradzał, 30gramów mniej, ale nie są tak wytrzymałe. Revo przy naprężeniu 110-120kgf przechodzą w fazę plastyczną, a dt comp race wytrzymują zdecydowanie więcej zachowując sprężystość

comp race 2.0-1.6-2.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...