Skocz do zawartości

[nawigacja] ustawianie dokładnej trasy

Charle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Czy moglibyscie polecic jakas dobra nawigacje na telefon, ktora moglbym uzywac ze sluchawkami bezprzewodowymi?

Google maps w wersji na android nie ma opcji drag and drop, wiec nie mozna ustawic sobie dokladnie trasy. Mozna ja ustawic na komputerze, ale jak pozniej wysle sie ja na komorke, to nie ma nawigacji.

Prosze o pomoc, jak sobie z tym poradzic.

Pozdrawiam.

Napisano

Na Symbiana, lub też Windowsa, na Androida podobno też jest darmowa nawigacja HERE (w spadku po Nokia Maps) . Dobry produkt, dokładne mapy. Zakładasz konto w ich serwisie, rysujesz sobie mapkę, zapisujesz. Następnie logujesz się w aplikacji w smartfonie, robisz synchronizację i masz dokładnie to co narysowałeś.

Nawigacja, jak "ta lala"

Napisano

Hej Tomasz,

A probowales moze robic ta synchronizacje w here maps?

Ja probowalem i o ile mozna zapisac sobie taka mapke w przegladarce, to wydaje sie, ze niestety nie mozna jej wykorzystac na telefonie.

Napisano

Witam

W Endomondo i Stravie masz możliwość wyznaczenia trasy która chcesz przejechać a następnie z poziomu smartfona podążać za nią.  Dodatkowo Strava umożliwia pod opcja "Global Heatmap" podglądnięcie jakimi drogami lub ścieżkami leśnymi najczęściej poruszają  się inni użytkownicy Stravy.

Wydaje mi się ze za komunikacje ze słuchawkami bezprzewodowymi bardziej  odpowiada sam system na którym działa smartfon niż sama aplikacja z której korzystasz, raczej to kwestia konfiguracji systemu.

Napisano

Zobacz co potrafi Locus Maps. Możesz sobie zaprojektować trasę na komórce albo na kompie i zaimportować jako ślad. Może nie jest to aplikacja "socjalna" ale jako nawigacja sprawuje się idealnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...