arturkwb Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam trochę chcę zmienić rower , zakładam barana, padło na klamki sora tarcze mam shimano center lock SM-RT30.Czy to zadziała z zaciskami BB7 road. Z góry dzięki za szybką opowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Zadział, ale skok klamki będzie niemile długi. Sugeruję odrazu zainwestować w regulatory in-line do precyzyjnego wybierania nadmiaru linki. Na klamkach o emtebecznym ciągu (Tektro RL520) 7-ki mają przyjemniejszy skok i niewielki tylko spdaek modulacji... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturkwb Napisano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Tylko do baranka potrzebuje klamkomanetek a to co proponujesz to same hamulce. Ogólnie to co marzy mi się przerobić to http://www.hardrocx.no/portfolio_item/cross-machine-c4-sl-28r/ może jakieś rady i czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Kłaniam, Moja rada? Sprzedać klamota kupic szosę/przełaja/gravela... Bo przerabianie crossa/hybrydy na barana nie jest do końca najlepszym pomysłem. Rama ta po nie jest zaprojektowana pod baranka. Pozycja moze, podkreslam, moze byc bardzo rozczarowujaca, szczególnie w dolnym chwycie. Masz doswiadczenie z hydraulicznymi hamulcami tarczowymi. Przejście na skondindont całkiem fajne w swojej klasie BB7 bedzie raczej kolejnym rozczarowaniem. Jak juz pisałem skok połączonej klamkomanetki STI i BB7R jest bardzo niesatysfakcjonujacy, szczególnie dla osoby która wczesniej uzywała hydrauliki. Jeśli juz koniecznie musisz przebudowywać ten sprzet, sugeruję inne heble, które nieco lepiej współpracują z klamkomanetkami Shimano - na ten przykład Promax Render R - przejscie na napęd Sram i klamkomanetki Double Tap które lepiej (w/g Lorda) komunikuja się z bebeczami, inwestycje w hamulce hybrydowe typu TRP Hy-RD lub Juin Tech R1 albo ostatecznie (wesrja na bogato) zakup całego, 11-to biegowego groupset'u z heblami w pełni hydraulicznymi w guście Shimano serii 5800 lub Sram Rival. Jest jeszcze jedna opcja, chyba relatywnie najtańsza bar end'owe manetki nieindeksowane i klamki RL520. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturkwb Napisano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Dzięki za szybka odpowiedź, nie wiem czy mnie nie obraziłeś teraz muszę zrozumieć tekst i przełożyć na zrozumiały dla mnie i zastanowić się co dalej zrobić. Jak mam coś sprzedać to zęby mnie bolą. Jeszcze raz dzięki, załamałeś mnie tą geometrią a myślałem, że będę miał taki fikuśny rower, na dzień dzisiejszy jest bardzo wygodny i myślałem, że baranek jeszcze go polepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 7 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Uwierz, jak bym chciał Ci przywalić to byś dopiero nie wiedział co ja tam napisałem Ale, ale... Zawsze jest opcja. Po pierwsze to sprawdź jaka jest efektywna, górrurka tego Twojego bajka. Może jest nadzieja... Potem zawsze można przykombinować z krótkim mostkiem o wysokim wzniosie - 25-45mm i do tego baran z ekstremalnie płytkim dropem... Idealnie nie będzie ale może, może... Zęby bolą? Pamiętaj, iż Wiedzący mawiali: Z góówna bicza nie ukręcisz Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturkwb Napisano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Dzięki jutro jak dam rade (dzień kobiet) to pomierzę wszystko co się da iwstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Świetna cena za te "Juiny" nie widziałem, że coś takiego istnieje. Kurde gdzie ty takie rzeczy wynajdujesz Ivan. arturkwb Z geometrią może być ciężko. Ale jest jeszcze jedna opcja zawsze możesz w sklepie przymierzyć się do jakiejś szosy i zmierzyć wtedy ile jest od siodełka do kierownicy. Wymiary, które uzyskasz pomogą ci jakoś zobrazować jak to u ciebie będzie wyglądać i ewentualnie będziesz miał jakiś pogląd czy twój rower się nadaje do takiej przeróbki czy nie [tak w skrócie napisałem]. I będziesz wiedział jakiej pozycji docelowej szukać na swoim rowerze. Albo kup sobie jakiegoś najtańszego baranka i spróbuj przymierzyć się do niego na swoim rowerze. Dużo osób też do rowerów krosowych kupuje lemondki może to dla ciebie będzie dobre rozwiązanie. btw rowerek całkiem ciekawy, przynajmniej na siłę nie pakowali do niego pseudo amortyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Świetna cena za te "Juiny" nie widziałem, że coś takiego istnieje. Kurde gdzie ty takie rzeczy wynajdujesz Ivan. W internetach ofkors Dodatkowy bonus taki, że mają lepsze opinie co do ustawiania, siły i modulacji niż TRP HY-RD... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) Btw bb7 sa w wersji road i mtb? Czy jak? Mam "jakies" bb7 od tygodnia, ktore wymagaja przeczyszczenia i zauwazylem, ze gumki-oslonki na linke są już na ostatniej prostej. Tylkoo nie wiem czy to idzie dostać lub zamienić. A co do skutecznosci i modulacji mam je z klamkami 6700...i calkiem to niezle dziala. Edyta: fakt jest chyba z 5 wersji bb7. Mtb, road sl, s i road...z obrazkow wychodzi ze mam Rrrr Edytowane 13 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Kłaniam, Wersja Road ma na ramieniu aktuatora tłoka napisane Road: Wersja emtebeczna ma MTN: Tyle magii SL czy S to już tylko kwestia wagi, nie ma nic do rzeczy w ciągu klamki. Szacunek.. I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Hmmm, czy ktoś widział te gumiaki dostępne w POlando ? Bo z shipmentem z zachodu dosc drogo wychodzi ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 ... ja swoje ściągałem z Tajwanu, bo mieli darmową przesyłkę i najlepsze ceny. Minus, czekałem prawie 2 tygodnie... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) To sie nazywa 11.5311.621.000 aktualnie chyba jest darmowo na Amazonie do UK https://www.amazon.co.uk/Avid-BB-Cable-Boot-Kit/dp/B00KSF057K ;< taa Subtotal (2 items): £5.98 This order contains a gift ;-P Edytowane 14 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Musi być tak urodziwie i firmowo czy może być improwizacja? Jeśli to drugie to możesz zapiąć w tym miejscu kawałek dętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Można też obciąć końcówkę gumki od V-braka. U mnie działa od kilku lat. http://allegro.pl/gumka-do-v-br-hj-600a-7-i6157506165.html Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Można też obciąć końcówkę gumki od V-braka. U mnie działa od kilku lat. Tak sie wlasnie zastanawaialem czy cos takiego podejdzie.... dzieki za potwierdzenie. Musi być tak urodziwie i firmowo czy może być improwizacja? Ma wyglądać dobrze, nie znoszę lipy ;-) Ten rower i tak doprowadza mnie do białej, coś w nim cpyka i nie moge namierzyć co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Rower przestał cpykac ! ;-) Pytanko, uzywal ktos klocuszy BBB organikow? Zastanawiam sie miedzy nimi a Jagami polmetalami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi