tomilondyn Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 w zeszłym tygodniu nabawiłem się urazu ścięgna , miejsce zaczerwieniło się i bolało , poszedł w ruch voltaren plus masaże , i rozciąganie domowymi sposobami, po 3-4 dniach ból ustąpił , przerwa w rowerku trwała 7 dni voltaren smarowałem cały czas, dziś wsiadam na rower i po 10km znów to samo, odczuwam lekki ból, było tak do końca już jazdy , pytanie brzmi gdzie może być przyczyna? zła pozycja? nie doleczone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apstryk Napisano 7 Marca 2016 Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Miałem podobny problem w zeszłym roku, zdiagnozowane zapalenie. Miałem przez tydzień nie chodzić (tylko tyle ile naprawdę niezbędne po domu) i brać leki przeciwzapalne, a potem nie nadwyrężać (czyli bez roweru) jeszcze 3 tygodnie. Od tego czasu mam spokój. Według mnie niedoleczyłeś, ale prawdę powie ci tylko lekarz, również to czy to naprawdę Achilles i co się z nim stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 akurat ja osobiście stosuje na takie rzeczy Dip Rilif, ale 7 tygodni to może być za mało jeśli ta kontuzja była dość duża. Weź pod uwagę że to ścięgno achillesa. Jeśli boli jeszcze bym odczekał i nie forsował się, równomiernie wracał do treningów. W innym przypadku będziesz leczył się do czerwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekator1 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 spróbuj zniżyć delikatnie siodełko, przynajmniej ja tak mam, że jak mam tylko ciut za wysoko to ścięgno zaczyna boleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.