Skocz do zawartości

[kontuzja] ściegno achillesa

tomilondyn

Rekomendowane odpowiedzi

w zeszłym tygodniu nabawiłem się urazu ścięgna , miejsce zaczerwieniło się i bolało , poszedł w ruch voltaren plus masaże , i rozciąganie domowymi sposobami, po 3-4 dniach ból ustąpił , przerwa w rowerku trwała 7 dni voltaren smarowałem cały czas, dziś wsiadam na rower i po 10km znów to samo, odczuwam lekki ból, było tak do końca już jazdy , pytanie brzmi gdzie może być przyczyna? zła pozycja? nie doleczone?

Miałem podobny problem w zeszłym roku, zdiagnozowane zapalenie. Miałem przez tydzień nie chodzić (tylko tyle ile naprawdę niezbędne po domu) i brać leki przeciwzapalne, a potem nie nadwyrężać (czyli bez roweru) jeszcze 3 tygodnie. Od tego czasu mam spokój. Według mnie niedoleczyłeś, ale prawdę powie ci tylko lekarz, również to czy to naprawdę Achilles i co się z nim stało

• 3 tygodnie później...

akurat ja osobiście stosuje na takie rzeczy Dip Rilif, ale 7 tygodni to może być za mało jeśli ta kontuzja była dość duża. Weź pod uwagę że to ścięgno achillesa. Jeśli boli jeszcze bym odczekał i nie forsował się, równomiernie wracał do treningów. W innym przypadku będziesz leczył się do czerwca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...