Skocz do zawartości

[Dętki] do opon 1,65 na koła 27'5"

AlfaLupi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
proszę o doradzenie jakichś możliwie tanich dętek do tych opon:

SCHWALBE MARATHON CROSS 27.5x1.65 ; 650x42B RaceGuard SpeedGrip LS Performance Line opona rowerowa drutowa czarna REFLEX 2016

zgodność wentyla oczywiście musi być.

Edit:

Być może ta by się nadała?

Dętka Extra Light 27-29 cali SCHWALBE
AV21 Extra Light / 27,5x1,5-2,4 cala / 40/62-584 / Auto 40mm
Waga kat. [g] 0, 205

Może jakieś jeszcze podpowiedzi? :)

Napisano

Praktycznie dowolna. Byle pasowała rozmiarem i zaworem do obręczy. Wszystko z napisem "extra lite" jest dla ludzi dbających o gramy, normalnie lepiej wziąć coś zwykłego, będzie tańsze i trwalsze. Prawda jest taka, że jak przebijesz oponę, to i dętka się podda, bez znaczenia czy kosztowała 12, czy 100 zł.

Napisano

Nawet taka od kół 26 pasuje?

Ta co wyżej podałam jest też w wersji nie-extra lite, i koresponduję ze sprzedawcą, napisał, ze powinna pasować o ile nie mam obręczy stożkowych. A ja nie odróżnię stożkowych od zwykłych. ;P

To jest taki rower:

http://www.pmbike.pl/HAIBIKE-Life-7.10-2015

O obręczach napisane jest:
felgi: Ryde VB 19, Alu-hollow

Potrafi ktoś powiedzieć, czy one są stożkowe czy nie? ;)

Napisano

Zapewne chodzi mu o długość zaworu, przy "dużych" obręczach może być za krótki, ale u Ciebie powinna pasować praktycznie każda dętka (nie wiem tylko, czy masz zawór presta (wąski), czy schradera (samochodowy, szerszy), jeżeli ten pierwszy, to prawdopodobnie pasować będzie tylko presta). Z tym 26" to prawda, ale to raczej takie trochę awaryjne rozwiązanie, jak już kupować, to od razu zalecany rozmiar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...