AlfaLupi Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Witam,proszę o doradzenie jakichś możliwie tanich dętek do tych opon:SCHWALBE MARATHON CROSS 27.5x1.65 ; 650x42B RaceGuard SpeedGrip LS Performance Line opona rowerowa drutowa czarna REFLEX 2016zgodność wentyla oczywiście musi być. Edit:Być może ta by się nadała?Dętka Extra Light 27-29 cali SCHWALBEAV21 Extra Light / 27,5x1,5-2,4 cala / 40/62-584 / Auto 40mmWaga kat. [g] 0, 205Może jakieś jeszcze podpowiedzi?
alagor96 Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 Praktycznie dowolna. Byle pasowała rozmiarem i zaworem do obręczy. Wszystko z napisem "extra lite" jest dla ludzi dbających o gramy, normalnie lepiej wziąć coś zwykłego, będzie tańsze i trwalsze. Prawda jest taka, że jak przebijesz oponę, to i dętka się podda, bez znaczenia czy kosztowała 12, czy 100 zł.
paul997 Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 Praktycznie dowolna, spokojnie pasuje od kół 26 cali.
AlfaLupi Napisano 9 Marca 2016 Autor Napisano 9 Marca 2016 Nawet taka od kół 26 pasuje? Ta co wyżej podałam jest też w wersji nie-extra lite, i koresponduję ze sprzedawcą, napisał, ze powinna pasować o ile nie mam obręczy stożkowych. A ja nie odróżnię stożkowych od zwykłych. ;P To jest taki rower: http://www.pmbike.pl/HAIBIKE-Life-7.10-2015O obręczach napisane jest:felgi: Ryde VB 19, Alu-hollow Potrafi ktoś powiedzieć, czy one są stożkowe czy nie?
alagor96 Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Zapewne chodzi mu o długość zaworu, przy "dużych" obręczach może być za krótki, ale u Ciebie powinna pasować praktycznie każda dętka (nie wiem tylko, czy masz zawór presta (wąski), czy schradera (samochodowy, szerszy), jeżeli ten pierwszy, to prawdopodobnie pasować będzie tylko presta). Z tym 26" to prawda, ale to raczej takie trochę awaryjne rozwiązanie, jak już kupować, to od razu zalecany rozmiar.
AlfaLupi Napisano 9 Marca 2016 Autor Napisano 9 Marca 2016 Zawór samochodowy schrader. Pan ze sklepu napisał, że tamte będą OK. Bardzo Wam wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.