Skocz do zawartości

pomoc dla baby jaka przerzutka na przód do korby 36-22t

madisza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie.

Potrzebuje pomocy przy kupnie przerzutki przedniej . Szczerze zbytnio się nie znam :) jestem tylko kobietą :D

Ostatnio zmieniłam korbe z 3 na 2-rzędową . Z przodu mam dwie tarcze 36-22 t. Dwie osoby poinformowały mnie iż mam zakupić przerzutke z górną obejmą ponieważ dolną jaką posiadam jest za wysoko a rura już nie pozwala na umocowanie jeszcze niżej tej przerzutki. Przez to zmiana przełożeń nie jest płynna i łańcuch trze... wybaczcie jeśli nie zrozumiale napisałam ale sama zabardzo tematu nie ogarniam :P

Jak przegląd przerzutki np. shimano xt to głównie sa na tarcze 38-44 t i teraz nie wiem czy pomimo tej informacji ta przerzutka również będzie funkcjonowala z moją największą tarczą z przodu 36 .

Proszę o podpowiedzi.

Dziękuje.

Pozdrawiam

Magda

Napisano

Co to konkretnie za korba (model), co to konkretnie za rower, może jakieś zdjęcie to się przekonamy jakiego tu mocowania potrzeba.

A przerzutka sama w sobie potrzebna po prostu 2-rzędowa o pojemności 14T, model zależnie od potrzeb, fantazji czy zasobności portfela. Manetka ma możliwość przełączenia na pracę z dwoma przełożeniami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...