Skocz do zawartości

[Rama] LAZARO INTEGRAL V3

fireleonidas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na ich stronie "o mnie" jest podziałka z przykładowymi danymi.Ja mam 182cm mam ramę 19" i jestem zadowolony.Lekko wyciągnięty ale to też charakterystyka crossa a poza tym zawsze miałem króciutkie ręce względem ciała :)Moja piękniejsza połowa ma 165cm ramę 17" męską dodam dla jasności i też nie narzeka.Za to mogę powiedzieć że jak podniosłem sztycę na maxa w 17" i próbowałem ustawić rower pod siebie to nogę i tak miałem zgiętą.

Napisano

No nikt za Ciebie decyzji nie podejmie :) ja bym brał 19" co do nogi chyba podejdzie a jak kierownica będzie za daleko to dokupisz sobie krótszy mostek bo ten co jest w oryginale to 100mm z tego co pamiętam.Jest też gięta kierownica to tym też można troszeczkę poregulować.

Sprawdź jeszcze przekrok czy wysokość rury poprzecznej podejdzie.Ja tak trochę mam na styk zsiadając z roweru ale nigdy podczas jazdy nie walnąłem klejnotami.Może to tylko wrażenie bo offset w siodełku mam ustawiony raczej przy środku a górna rura ma dość ostry kąt.

Napisano

Po co dzwonić.Jak już pisałem wcześniej przeglądnijcie sobie ich stronę "O MNIE".Wymiar o którym mówisz też tam jest podany i ja mogę go potwierdzić.

Napiszę jeszcze tak.Mierzyłem dzisiaj dł.nogi z książką w kroku.Bez butów ok.80cm w butach ok.82 cm.Mam ramę 19" w której wysokość o której piszesz to 80cm.Nie mam zbyt dużego prześwitu.Z doświadczenia patrząc jednak nigdy nie pokiereszowałem sobie jajek.Nie zdarza mi się zeskakiwać z roweru na dwie równe nogi tak więc może w tym jest sukces.Nie jeżdżę rowerem po górach, albo bardzo rzadko tak więc dla mnie jest ok.lub też poprostu się przyzwyczaiłem.na pewno nie miałem też większego wyboru bo tak jak już napisałem na ramie 17" na ustawionej sztycy na maksa było mi za nisko.Fakt prześwit nad ramą miałem spory ale co z tego.Poza tym że siodełko było za nisko to jest jeszcze ten aspekt że w ramie 17" kąt rury sztycy jest większy od 19".W dużym skrócie podnosząc siodełko na maxa 17" szybciej oddalasz siodełko od kierownicy w porównaniu do ramy 19".Fakt można kobinować offsetem siodełka ale dla mnie osobiście zaczeła się robić dziwna pozycja.Tak trochę jak na czoperze.Tyłek daleko a suport bliżej kierownicy.Podsumowując jeżdżę na 19" i nie narzekam.Jestem na rowerze wyciągnięty ale wszystkie wymiary takie jak wysokość siodełka,offset,pozycja pedała względem kolana,pozyja względem kierownicy(lekko ugięte ręce w łokciach)jestem w stanie dopasować pod siebie.Ten ostatni wymiar da radę też dopasować o te ok.2cm giętą kierownicą.Choć jak tylko będę miał okazje gdzieś pożyczyć mostek ok.60mm to z chęcią bym wypróbował z względu na moje krótkie rączki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...