juuk Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Witam, chcę dobrze ochronić ramę do roweru i jaki płyn jest najlepszy i gdzie u nas mogę go kupić oczywiście tanio. Może rojax, czy drogo?
Gość Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Kup Wosk samochodowy Hi temp paste wax lub Collintie 476s, będziesz miał na lata woskowania samochodu czy tam roweru. Hi tempa można też kupić w samplerkach po 20pln. Sampler starczy na kilkanaście mazań roweru, lub 4-5 smarowań samochodu. Kupisz to podejrzewam w każdym samochodowym "DEtailingowym" sklepie w Rzeszowie, bo to klasyka gatunku, lub przez net'a. No chyba ze masz matowa rame, to polecam jednak nie woskowac ;-)
juuk Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 A mogę wiedzieć dokładnie gdzie kupie takie coś w małej ilości to za 20 zł w Rzeszowie. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
KamilRZ Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=FINISH%20KARE%201000P&bmatch=s0-aut-1-4-0204
Mod Team Pixon Napisano 7 Marca 2016 Mod Team Napisano 7 Marca 2016 Pamiętaj o odpowiednim przygotowaniu ramy. Inaczej wosk Ci spłynie po tygodniu => umyj, wyglinkuj, umyj, wysusz, wosk. Jeszcze IPA możesz przelecieć przed samym woskiem.
scotek Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 Jeszcze cleaner po drodze (nadaje poślizg i przygotuje ramę na wosk ) i na to wosk. Ja u siebie położyłem CarChem Carnauba 38. Nie jest zły, ale jak już go skończę to zakupię powyższy co koledzy polecają
Mod Team Pixon Napisano 7 Marca 2016 Mod Team Napisano 7 Marca 2016 Jeszcze cleaner po drodze Nie chciałem już koledze o tym pisać, bo z pytania o wosk i budżetu przeznaczonego na wosk, zrobił mu się całkiem pokaźny zestaw do "picowania" auta/roweru.
scotek Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 W takim razie to może jakiś hydrowosk, czy mocnoejszy spray wax. Tańszy, łatwy w aplikacji, mało przy tym zachodu. I pomiędzy myciami powinno dawać radę. Jeszcze są syntetyki oparte o nanotechnologię, ale raczej przy tym też jest trochę pracy
Darek79 Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 inny pomysł- zaloguj się na kosmetykaaut.pl w dziale sprzedam czasem mają resztki powłok kwarcowych/ ceramicznych. NA ramę szosówki wraz z kołami wystarczy ok 5-10 ml - koszt ok 50 pln a zabezpieczone na 1-2 lat. mam tak zabezpieczonego od ponad roku Tribana 500 ale nie jest użytkowany w deszczu, w Rzeszowie jak i na całym Podkarpaciu nie ma stacjonarnego sklepu dettailingowego.
Gość Napisano 16 Kwietnia 2016 Napisano 16 Kwietnia 2016 Tourtle wax i sonax z marketowych sa ok. Wczesniej tylko trzeba porzadnie odtluscic rame. Wrzucanie kwarcu czy ceramiki to przesada na rowerowe rurki. To robi efekt na duzych powierzchniach. A na matowe lakiery najlepiej nic ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.