szpagat Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 Witam Stoję przed wyborem pierwszego roweru szosowego. Jeżdżę już trochę na mtb, w tym roku chciałbym wskoczyć na szoskę trochę. Zastanawiam się nad trzema modelami rowerów. Trek Emonda S6 na ultegrze za ok. 7,5k pln Specialized Tarmac Sport na 105 za ok. 7,3k PLN Focus Cayo Ultegra za ok. 9k pln Czy ktoś może się wypowiedzieć nt rowerów? Jakieś za i przeciw? Trek fajny bo ultegra, ale za to przewody zewnętrznie prowadzone, Spec kabelki w ramie ale za to grupa niżej osprzetowo a cena podobna, natomiast Focus kabelki w środku i ultegra ale cena 1,5 tysiaka wyższa od Treka. Ceny jakie podałem to ceny po jakichś już wstępnych targowaniach w sklepach, a wszystkie rowerki to modele 2016. Rower chce mieć na "już" wiec raczej kupię na raty, czyli używany odpada. Może jakieś inne ciekawe propozycje w podobnych cenach ktoś podrzuci? Pozdrawiam B
phoe Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 A patrzyłeś na: https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2016/endurace-cf-7-0-sl.html Raty tutaj chyba nie możliwe, co najwyżej w banku kredyt.
Nepalczyk Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 Ja dziś odebrałem podobny tylko w wersji XROAD (na tarcze) cud miód bajka. http://www.wertykal.com/pl/p/Rower-szosowy-Argon-18-Krypton-Shimano-105-2015/2219 to też jest moja pierwsza szosa Polecam!
tobo Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 W Treku masz ultegre, za to koła to jakościowa qupa - powinni przepraszać za ich dawanie do szos . Beznadziejne piasty ze słabymi bebechami, bardzo miękkie obrecze.
szpagat Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 W sklepie gdzie ewentualnie mógłbym kupić Treka i Speca istnieje możliwość wymiany poszczególnych podzespołów za dopłatą, mógłbym wtedy od razu na starcie te kółka zmienić na coś rozsądniejszego, też już czytałem o tych kołach że słabe. Focusa musiałbym brać w konfiguracji producenta, ew wymienili by mi korbe na inną ilość zębów na blatach.
Roxorloops Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Ja bym się zastanowił nad specem, masz bardzo dobrą ramę, 105 też jest bardzo fajnym napędem (dopiero zaczynasz przygodę z szosą) a jeżeli przestanie Ci wystarczać 105 będziesz mógł sukcesywnie sobie wymieniać napęd na wyższy.
szpagat Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 W weekend miałem okazję obcować z Focusem, co prawda aluminiowa wersja Cayo, ale bardziej chodziło mi o przymierzenie się do konfiguracji, dla moich 195cm wzrostu wydaje mi się że Cayo XL był idealny, czułem się na rowerze dobrze (co prawda nie do końca wiem na co zwracać uwagę przy doborze szosy, ponieważ pozycja jest kompletnie inna niż na mtb) i co przy moich gabarytach istotne, Focus w największym rozmiarze wyglądał "przyjemnie" co nie każdy rower w dużym rozmiarze może zaoferować. W tygodniu postaram się znaleźć Treka i Speca w moim rozmiarze i się przymierzyć do nich.
MirekH81 Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 https://dotsport.pl/bmc-teammachine-slr03-105.html Rama carbon osprzęt 105 Polecam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.