Skocz do zawartości

[manetka slx] problem z małą urwaną częścią

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy miałby ktoś zbędną lewą manetkę slx może być zepsuta lub sam "monitorek" do niej ? 

Wskazówka przestała reagować na zmianę przełożenia więc po rozkręceniu doszedłem do tego, że

winę ponosi mały biały plastikowy elemencik który wystaje i ma za zadanie "ciągnięcie" wskazówki przy zmianie przerzutki.

Nie mam pojęcia czy w serwisach mogą mieć taką cześć a mając doświadczenia z serwisami zapewne każą wymienić całą manetkę : /

Może da się wyczarować jakąś prowizorkę aby to działało. Będę wdzięczny za rady. Pozdrawiam lu5iwz.jpg

Napisano

Spróbuj dokleić do odcinka który Ci został (nie w miejscu złamania, ale wzdłuż, coby miało się czego trzymać) kawałek szpilki, wskazówki z budzika, bądź spinacza klejem cyjanoakrylowym (np. superglue) i po krzyku :)

Napisano

akurat monitorki się przydają jeśli się ma więcej niż 2 tarcze z przodu ;) ja się ostatnio pozbyłem tego od przedniej przerzutki i zaczęło mi się zdarzać robienie rzeczy typu 1przód 7 tył ;) 1x9 mi się jeszcze nie zdarzyło, w każdym razie jak miałem monitorek to jakoś tak podświadomie zmieniałem widząc że dochodzę już do końca kasety a jestem na 1/2 biegu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...