Skocz do zawartości

[manetka] slx zepsuta lub "kombinowana" ?

Smyq90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Jakiś czas temu kupiłem używany rower, niby wszystko bez problemu działa jak należy

jednak z czasem zauważyłem, że prawdopodobnie było przy nim coś robione aby ukryć wady.

Zmieniłem kierownicę i po zmianie zauważyłem problem z lewą manetką, na monitorku nie widać 

zmiany przerzutki oraz sama manetka wygląda jakby była złożona z paru innych ponieważ 

elementy nie zachodzą poprawnie na siebie. (zdjęcia 2 i 3 )

Po zdjęciu monitorka zauważyłem ,że ten mały plastikowy element który ma przesuwać wskazówkę 

jest albo za krótki albo urwany. Widać na zdjęciu 1

Boje się co jeszcze może wyjść z czasem.

Jak myślicie było coś przy tej manetce robione czy to tak ma być ? : /

edit. Plastikowy element jest urwany faktycznie, rozebrałem monitorek od drugiej manetki i widać jak to ma być faktycznie. 

Pozostaje pytanie czy to oryginalny slx czy jakiś składak ?

post-164269-0-55303800-1457181474_thumb.jpg

post-164269-0-92467400-1457181488_thumb.jpg

post-164269-0-60208700-1457181497_thumb.jpg

Napisano

Chyba nikt poza sprzedawcą nie będzie wiedział czy i co tam było kombinowane.

Wymień ją i tyle. Swoją drogą po jakim czasie dopiero zauważyleś, że zmianie przełożenia nie odpowiada ruch wskazówki?

Napisano

Szpara między korpusem a osłona dźwigni jest za duża, poza tym nierówna. To na pewno nie jest normalne - zobacz zdjęcia w necie.

Napisano

Wcześniej wskazówka działała normalnie dopiero po rozkręceniu zauważyłem, że coś tam w środku raczej było kombinowane i 

po ponownym złożeniu już nie działało. Zapewne jakaś prowizorka byle by działało.

Przykre to jak ludzie potrafią innych oszukać ;/   

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...