GTZaskar1991 Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 Witam Stoję przed zakupem klamkomanetek, gdyż prosta kiera mi się znudziła i coraz mniej odwiedzam centra. Najprawdopodobniej Dura Ace 7801 będą lepsze od Tiagry, ale chiałbym wiedziać który z deal-ów będzie lepszy na poziomie cena/wytrzymałość. I tak, Dura Ace nowe 600 zł z pełnym Dura Ace okablowaniem oraz około 380 - 390 zł za Tiagre z okablowaniem Clarks. Gdzieś czytałem, że klamkomanetki Tiagra mają zaplanowane około 15 kkm żywotności, 105 25kkm, Ultegra 35kkm, Dura Ace 45kkm, to była opinia najprawdopodobniej jakiegoś doświadczonego kolarza i w takim wypadku dopłata tych 220 zł była by uzasadniona. Z drugiej strony, ten model Dura Ace podobno ucina linkę przerzutki co kilka tysięcy mil i trzeba wymieniać raz w roku profilaktycznie. Jakie jest wasze zdanie, zależy mi tylko na długim życiu sprzętu. Pozdrawiam
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2016 Mod Team Napisano 5 Marca 2016 Kłaniam, Moje 105 serii 5600 służą już 5 sezon i na pewno maja nakręcone więcej niż one 25k... A raczej się nie oszczędzały, gleby, przełajowanie, parkowanie pod chmurką... Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.