lukaszl Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Witam, kupiłem rower z suportem press fit shimano. Martwię się troszkę o żywotność mufy z tym systemem, ideałem był dla mnie bsa ale nowe wysokiej klasy ramy nie posiadają już tego standardu .. niestety. Mianowicie czy adapter na bsa może poprawić żywotność takiej mufy? czy wręcz odwrotnie ponieważ łożyska będą na zewnątrz a tym samym punkty oparcia poza mufą a więc wydłuży się dźwignia. Czy lepszym pomysłem będzie zakup suportu z wymiennymi łożyskami? Przy wymianie takiego suportu warto wysmarować mufę srednio gęstym smarem np takim jak w piaście koła tak aby łatwiej było wbić i wybić w poźniejszym czasie ten suport czy wkładać go na sucho? Duża ilość smaru teoretycznie zabezpieczy też przed dostawaniem się drobin piachu pomiędzy mufę a wkład. Dodam że rama jest carbonowa.
Mod Team Puklus Napisano 4 Marca 2016 Mod Team Napisano 4 Marca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.