Dizo Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witam wszystkich O tóż mam pewien problem gdyż na szosowym rowerze nie mogę jechać pochylony dla mnie bardziej wygodna pozycja do jazdy i skręcania, ale jest to nnie wygodna pozycja dla genitali ponieważ podczas pedałowania one bolą. Moje pytanie jest czy są jakieś dobre ochraniacze na genitalia czy jest jakaś możliwość lepsza pozycjia o treści samej jazdy. Ogólem do rowerów górskich nowy nie jestem bardziej o szosowy mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Obawiam się że przede wszystkim musisz zacząć od interpunkcji i poprawnego składania zdań. Bez tego będziesz miał w życiu (nie tylko w kolarstwie) same problemy a nikomu nie będzie się chciało o nich czytać, próbować zrozumieć ani nawet odpisać gdyż takim stylem wypowiedzi nie tylko to utrudniasz ale też nie okazujesz potencjalnym "wybawcom" szacunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 wyreguluj poprawie siodło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Spróbuj pochylić dziób siodełka w dół, jeśli nie pomoże to leć do lekarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Krystianie czy używasz spodenki rowerowe z wkładkami ? Nigdy nie pochylaj siodełka , poprawny montaż dobrze dobranego siodełka polega na jego mocowaniu w poziomie Marku takie wilcze rady to z braku rozumienia dobrze rozwiniętych genitalii czy jakiś problem psychologiczny bo ja się na tym nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Krystianie czy używasz spodenki rowerowe z wkładkami ? Nigdy nie pochylaj siodełka , poprawny montaż dobrze dobranego siodełka polega na jego mocowaniu w poziomie Marku takie wilcze rady to z braku rozumienia dobrze rozwiniętych genitalii czy jakiś problem psychologiczny bo ja się na tym nie znam Używanie spodenek w tym przypadku zapędza problem w kąt. Siodełka nie ustawia się jedynie w poziomie, zachęcam do lektury np http://kolarz-szosa-patryk-s.blogspot.com/2010/10/jak-poprawnie-ustawic-siodo-w-rowerze.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Marku mogłeś zalinkować ten blog Krystianowi zamiast wysyłać go do lekarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Napisałem 4 posty wyżej, żeby najpierw wyregulował ustawienie, a jeśli nie podziała, wybrał się do lekarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizo Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Na razie spróbuje ustwaić dziób siodełka w dół może pomoże a spodenki z ochraniaczami po ile się wahają ponieważ nie mam tak za bardzo kasy, dopiero co rower kupił szosowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buno Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Znajdziesz tak 100-150zł, popróbuj w Decathlonie albo na bcmnowatex.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Dziwny dylemat. Jak Ci się siedzi dobrze na góralu to sprawdź jaką masz tam pozycję siodła. Zamiast kagańca na jądra zainwestuj w klucz imbusowy i przeszczep testowo siodło ze swojego mtb albo zacznij od kombinowania z ustawieniem siodła które jest. Takiego dyskomfortu nie zlikwidujesz w żaden sensowny sposób poza dopasowaniem do siebie roweru, a to jest osiągalne w stosunkowo prosty, wspomniany wyżej sposób. I pisz po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newjunior Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 tobo dobrze ci radzi, ja niedawno kupiłem szosę, również bolało mnie krocze (za duży nacisk), szukając rozwiązania, przełożyłem żelowe siodełko z mojego unibike vipera, problem od razu znikł, ma to jedna wadę, siodełko z crossa selle royal nie najlepiej zgrywa się estetycznie z moja szosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Już wszystko zostało przestawione dziób obniżyłem trochę w dół około 10-20 stopni i o wiele lepiej się jeździ aż tak bardzo nie gniecie teraz ale także odwiedziłem sportowy sklep i tam kupiłem spodnie z długimi i krótkimi nogawkami za nie całe 10 funtów (Wyprzedasz 75%) + koszulka z kurtką za 20 funtów oraz buty za 30 które nie pasują mi do zapięcia na pedale ale to inna historia. O treści przedstawiania siodełka to to by nie wyszło ponieważ są takie same tylko kolor jest inny. I ogółem też na rowerze górskim ja w pozycji siedzącej jeździłem nie w pochylonej jak na szosowym. Także temat został rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 O treści przedstawiania siodełka to to by nie wyszło ponieważ są takie same tylko kolor jest inny. Czy polski jest twoim pierwszym językiem? To wygląda jak coś wyplutego z Google Translate. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 W Anglii siędzę od 5 lat i nie mam praktycznie tutaj kontaktu z językiem Polskim jakby nie było zapominam i to niestety. Dla tego próbuje integrować się na takich forach itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 To jakieś usprawiedliwienie. Ale do "nauki" języka polecam raczej dobrą książkę albo film niż fora internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Wiesz za bardzo tego nie mogę zrobić ponieważ ja to mieszkam u dziewczyny czasami po nocach zostanę w salonie i obejrzę coś na CDA laptopa do telewizora podłączę i lecę całą noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Jeśli buty mają niepasujace zapięcia to kup pasujące i wymień bo się zabijesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 O treści butów to nie wiem czy nowego tematu nie otworzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotofx Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Krystianie dobrze że jesteś anglojęzyczny obejrzyj sobie filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dizo Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Wszystko jest ładnie i mnie nic nie boli, dzieki wielkie za pomoc chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.