Fey Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Pytanie jak w temacie - ostatnio zainwestowałem w kask "rolkowy" firmy K2 http://www.swiat-sportu.pl/allegronew/towary/kaski/2012_lato/k2/Varsity/1.jpg i nie za bardzo chcę inwestować w kolejny na rower. Pytanie, czy jedynym problemem będzie słabsza niż w rowerowym kasku wentylacja (większy wysiłek na rowerze) czy są inne (znaczące) różnice?
dran2 Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 To zależy co rozumiesz przez MTB. Do dirtu czy streetu użwya się identycznych jak ten co masz więc spoko. Ale do DH bez "przyłbicy" nie podchodź a w XC z kolei dostaniesz w tym orzeszku udaru po przegrzaniu się.
tobo Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Pozycja na rowerze jest inna niż na rolkach, kwestia wygody. Do tego wentylacja i konstrukcja - większość kasków ma styropian stopiony ze skorupa, kwestia bezpieczeństwa.
Fey Napisano 4 Marca 2016 Autor Napisano 4 Marca 2016 Ok, dzięki - chyba po prostu pojeżdżę w tym co mam i zobaczę co się będzie działo.
Roxorloops Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Będzie ok, generalnie i tak większość kasków chroni nas tylko przy uderzeniu od góry.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.