Pisario Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Czytalem wiele tematow na forum ale z tym sie jeszcze nie spotkalem dlatego pisze. Od pewnego czasu przy wkladaniu wiekszego nacisku w pedaly slysze strzaly/trzaski. Badz tez jadac na stojaco. I co jest na iles niezwykle i ciekawe to to ze jak dokrece sruby w suporcie tzn. te ktorymi sie przykreca korbe do suportu: Trzeszczenie ustepuje. Caly problem polega na tym ze po paru kilometrach jest to samo i sruby sie luzuja. Probowalem nawet na farbe przykrecac. Wciaz to samo. CO z tym fantem zrobic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Włoż tam zamiast farby kawałki pociętej puszki po piwie na przykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Wyrabia sie kwadrat w korbie , czasem tak sie dzieje pomimo ze korba jest dobrze zamontowana i dokrecona. U znajomego to samo sie dzieje , a jak sie zdejmie to o dziwo kwadrat wyglada nadal dobrze. Ja bym wlasnie na to stawial. Spr na klej do gwintow jeszcze wyczysc wszystko dokladnie i coz moze bedzie dzialac dalej jeszcze jakis czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisario Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ok dzieki za pomysly Ale czy klej nie bedzie zbyt "agresywnym" posunieciem? A co jesli bede chcial wymienic korbe xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Wlasnie kawalki puszki mozna dac , ale to z reguly jak faktycznie kwadrat w korbie w slabym stanie. Nic sie nei stanie poprsotu okdrecisz , ten klej to nie jest taki typowe klej gdzie klejisz na amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisario Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzieki wielkie. Tak wogole to wymienilem sruby i jak na razie ustalo. Ale bede musial wymienic korbe tak czy inaczej bo ta to juz Co byscie polecali oczywiscie nie drogo bo ja wiem w granicach załóżmy 150zl do lekkiego streetu wpadajacego w XC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 zamiast zmieniac korba kup za 10gr podkladki sprezynujace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 są specjalne płyny blokujace śruby. W serwisie mnie pan uświadomił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisario Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 zamiast zmieniac korba kup za 10gr podkladki sprezynujace. A co takowe podkladki zmienia?? Przeciez sruba jak ma sie odkrecic i tak sie odkreci?? Nie?? Moze sie myle dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 No tak podkladka teoretycznie bedzie utrudniala odkrecenie sie srubie ale w praktyce , bo kiedys sprawdzalem , u mnie nie wiele to dalo , ale zawsze cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 czy pomoze czy nie, zalezy od tego, w jakim stanie jest kwadrat/stozek. jesli zaraguje sie szybko, taka podkladka moze zalatwic sprawe, ale jesli sie zpoznimy, to moze kupic nam troche czasu, a w skrajnych wypadka nie pomoze nic. ostatnia osobna ktora poszla za moja rada i "zainstalowala" taka podkladke, miala spokoj przez pol roku, a pozniej ^@#$&^#% (domyslcie sie sami) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakochamochi Napisano 29 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 tez mialem ten problem i zrobilem to tak troche to jest silowe staro swieckie rozwiazanie ;p ale dziala wiec tak: Wzielem zdjolem to ramie ktore skrzeczalo uszlifowalem z 2mm pilnikiiem wsrodku potarlem zalozylem i ja wbilem na hama a potem dokrecilem jak sie dalo najmocniej jeden pedal o lawke zablokowac i noga dokrecac i juz z 3 dzien slysze zgrzytanie ale nie odkreca sie jak wczesniej, ale przed tym wymienilem srube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelious Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 U mnie też tak strzela w korbie.... tylko dlaczego sie tak dzieje?? czy jak wymienie korbę na lepszą bedzie to samo?? czy mi sie nic nie &%$@@# jak bede dalej jeździł?? plz napiszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_w44 Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Wymiana korby Cie czeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisario Napisano 30 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Co byscie polecali oczywiscie nie drogo bo ja wiem w granicach załóżmy 150zl do lekkiego streetu wpadajacego w XC? Moze miec dwie korony mam napinacz na rame ruchomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cornelious Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 to polećcie mi jakaś korbke dobrą taką do 40pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 1 Września 2006 Udostępnij Napisano 1 Września 2006 do 40zl:O za 59 byly suntoury alu z wymiennymi koronkami ale osobiscie mialem stalowa ciezka z 1 kawalka za nie wiem ile ale taniutka...( nie kupuj takich zalanych plastikiem:O bron boze bo sie gna i sa do PUPY!! i wytrzymala 2 lata:D potem zebatka nagle sie zgeila w pol prostowanie na murku i dojazd do domu... Kumpel kupil korbe alu za 50zl co prawda bez wymiennych zebatek ale calkiem OK i sie trzyma... dodam ze ma sztywniaka i 60cm schody skoczy:D a korby sie nie gna wiec.. Pozdro PoleK:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisario Napisano 5 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No dobrze ale czy moze mi ktos polecic cos za jakies 100-120 zł z jedna korona do Streetu najlepiej z rockringiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.