Patryke Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Przerabiałem dwie Sigmy z STS, jeden model ROX i jedna starsza 2209 i jakoś nigdy nie miałem problemów z transmisją. Działa nawet do tej pory dobrze. Wcześniejszy DTS to była dopiero istna masakra :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Pytanie jak zatrybi przy dużych lampkach na kierownicy Tyle się naczytałem o problemach z zakłóceniami, że ostatecznie kupując 16.12 postawiłem jednak na kabelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 A co powiecie na temat licznika z Lidla, który ma się pojawić od 02.04. Za 26 zł wydaje się nie głupią opcją, jeśli ktoś nie chce wydawać fortuny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 tylko dla fanów Lidla ;-))) dołóż do sigmy lub cateya a będziesz mieć licznik na 10 lat ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 W okolicach 30 zł można wyrwać Speedmastera 5000 - prosty i sprawdzony licznik. Ale pewnie wiele osób skusi się na bajery z Lidla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajus23 Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 dla wielu licznik rowerowy to licznik, nie zwracają uwagi na markę czy model. Dlatego takie oferty Lidla czy Biedronki uważają za dobrą ofertę i czasami nie są to znowu takie rzeczy (myślę tu o Lidlu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Pytanie jak zatrybi przy dużych lampkach na kierownicy Tyle się naczytałem o problemach z zakłóceniami, że ostatecznie kupując 16.12 postawiłem jednak na kabelek. Faktycznie tutaj miałem tylko mały problem, jak lampka była blisko licznika i włączona na max to potrafiło zrywać połączenie. Lampka to Solarforce, jakieś 880 lumenów na jedną 18650. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Mam Sigmę sts i nigdy nie miałem problemu z działaniem tego licznika nawet z lampką. Jazda w górach, błoto,lasy licznik normalnie działa nigdy się nie zawiesił , nie stracił transmisji. Nie ma problemów.licznik z kablem to trochę już nie te realia chyba, ze ktoś jedzie raz w miesiącu do parku na piwo ;)) i chce wiedzieć ile na z powrotem będzie musiał iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 U mnie też był problem z latarką. Miałem licznik MHR 2209 jeśli dobrze pamiętam i bocialarkę o mocy coś koło 320 lumenów. Przerywało połączenie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 licznik z kablem to trochę już nie te realia chyba, ze ktoś jedzie raz w miesiącu do parku na piwo ) A co w nich nie tak? Używam od dawna tylko kablowych i nie wiem w czym bezprzewodowe miałyby być lepsze. Za to wiem w czym lepsze są moje - wymieniam tylko baterię w liczniku, raz na kilka lat. A kabel to kwestia estetyczna która w żaden sposób nie wpływa na funkcjonalność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 @ wojciecho Więc twierdzisz, że : 1. licznik z kablem to obciach , czy 2. z kabli korzystają tylko niedzielni rowerzyści, a pozostali używają wyłącznie bezprzewodowych Ja nie widzę związku. PS Jako osoba z grupy głównie sobotnio - niedzielnych rowerzystów jeżdżących w tej chwili na kablu, obstawiam w ciemno że objadę część z tych którzy czują się bardziej " pro " ( strój + najlepsze bezprzewodówki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Robię kilka tysięcy rocznie, wydatek dla mnie to żaden a jednak kupiłem przewodowy - bo nie będę miał z nim żadnych problemów. Dwie potężne latarki koło licznika mam i nie muszę się martwić czy to będzie działało czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 A co w nich nie tak? Używam od dawna tylko kablowych i nie wiem w czym bezprzewodowe miałyby być lepsze. Za to wiem w czym lepsze są moje - wymieniam tylko baterię w liczniku, raz na kilka lat. A kabel to kwestia estetyczna która w żaden sposób nie wpływa na funkcjonalność. Wyobraź sobie, ja też w bezprzewodowy raz na parę lat wymieniam baterie, tak głównie estetyka i tyle.działanie to samo, odpowiedziałem,że bezprzewodowy działa b.dobrze nie ma z nim problemów i można je spokojnie użytkować. @ wojciecho Więc twierdzisz, że : 1. licznik z kablem to obciach , czy 2. z kabli korzystają tylko niedzielni rowerzyści, a pozostali używają wyłącznie bezprzewodowych Ja nie widzę związku. PS Jako osoba z grupy głównie sobotnio - niedzielnych rowerzystów jeżdżących w tej chwili na kablu, obstawiam w ciemno że objadę część z tych którzy czują się bardziej " pro " ( strój + najlepsze bezprzewodówki ) Obciach w rowerku za 30tyś a takie widziałem no cóż każdy ma swoje zdanie .Sam mam sigmę 1609sts ... pro może inni?,,nie wnikam.,bo mi drogi licznik jest nie potrzebny...licznik nie jedzie...estetyka nic innego...nie chwal sie ,że objedziesz , bo możesz sie zdziwić ,,trochę skromności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Rower za 30 k - OK, a ile takich widziałeś Tak się składa, że zazwyczaj to ja wyprzedzam ..., więc nie widzę powodu do fałszywej skromności A propos liczników : na razie mam zamiar korzystać z przewodowego, bo bezprzewodowy zrobił się kapryśny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Też mam kabelek i polecam. Zamontowałem bo licznik ma być i zliczać kilometry i tyle. Wymieniam co jakiś czas baterię w BC i transponder mnie nie interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Ja to mam chyba dziwne poczucie estetyki. Jak elegancko pociągnięty kabelek po pancerzu i malutki "odbiornik" na goleni amortyzatora jest bardziej estetyczne od takiego kulfona? Nie wspominając o potencjalnych problemach które zostały wymienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 rower za 30 k - OK, a ile takich widziałeś Tak się składa, że zazwyczaj to ja wyprzedzam Więcej niż Ty ich wyprzedzasz. a to,ze widziałem to, co moja wina ?są tacy którzy matują takie liczniki, jak i tacy, którzy mają rower za 100zł a licznik za 1500zł co nie mogą ? Pewnie,że mogą.a to , ze ktoś napisze coś innego niz 99% ludzi w temacie to nie może mieć innego zdania? to jest czujnik sigmy na grubsze szprychy miałem taki na crossmaxach, bo tam pasował idealnie,,a na szosową trochę za duży sa mniejsze,ja używam starego magnesu, które były parę lat temu jest mniejszy, a nie, że taki specjalnie założył użytkownik.Taki producent załączył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREEQ Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Sam porównałeś przewodowe liczniki do innej epoki, czyli stosujących takowe rownież...można by pomyśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojciecho Napisano 23 Marca 2016 Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 pisałem o czujniku na szprychę. epoka to Ty piszesz. mam prawo do tego by mi się podobało coś innego niż innym. np te "kulfony"..dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 23 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Nikt nie odbiera Ci prawa do własnego zdania, ale gwoli ścisłości : to nie jest czujnik, tylko magnes ( na goleni jest nadajnik, a licznik to odbiornik ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Jak ktoś chce dobry bezprzewodowy to coś z Ant+ lub na BTLE i nie będzie problemu z zasięgiem i zakłóceniami. Latarka koło Garmina, czujnik na tylnych widełkach (o czym w Sigmie na STS można tylko pomarzyć) i wszystko działa na tip top. Tylko oczywiście cena trochę nie ta :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Amen! (Kiedys mozna bylo kupic komplecik Ant+ np Czujka Combo z Deca za 79pln + Giantowy licznik Neos za 179pln, wiec z tymi cenami tez jakos szoku nie ma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Faktycznie można znaleźć to też taniej ;-) Szkoda, że właśnie nie ma już tego czujnika w Decathlonie na Ant+, teraz dali nowy na BTLE. Niby można nawet z telefonem, ale mało jeszcze liczników na nim chodzi. Ciekawym licznikiem bez GPS na Ant+ jest jest jeszcze Bontrager Node. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Mam Bontragery Node w obu wersjach 1.1 i 2.1, za jedynke zaplacilem 170pln ale byl to jakis "ostatni na sklepie" za 2.1 300pln z paskiem HRM w cenie, tez jakas wyprzedaz,. W detalu normalnie było to chyba odpowiednio o 100 i 200pln drozsze. Zrobilem z nimi juz pare tys km w ciagu ostanich 3 lat i ZERO problemow. I zbey nie było Ant+ działa na telefonach, od paru miesiecy Endomondo ogarnia kadencje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 ANT+ działa na telefonach, które mają ANT+. Lepiej wcześniej sprawdzić niż się rozczarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.