gdy Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 witam przymierzam się małymi krokami do zakupu przełajówki . zainteresowała mnie oferta sklepu Evans. z tego co się zorientowałem to niestety nie wysyłają do PL . ma ktoś jakiś pomysł jak to obejść albo przeskoczyć ? z góry dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Możesz skorzystać z usług jakiegoś pośrednika. Zamawiasz na adres pośrednika a on wysyła do ciebie. Poszukaj w google na pewno znajdziesz firmę zajmującą się pośrednictwem. Np http://www.interpaczka.pl/staticpage/24/zakupy-w-anglii.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 3 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 z tego co się zorientowałem to niestety nie wysyłają do PL Słabo się orientowałeś. Jak najbardziej wysyłają, z tym że nie cały asortyment. Niektóre marki - np Norco - w/g umów dilerskich z Evans Cycles nie moga być bezpśrednio wysyłane poza obszar dilerski, czyli tu UK. Można to obejść za pomoca pośrednictwa tak komercyjnego jak i prywatnego. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 czyli dobrze się zorientowałem bo właśnie mam na myśli rower Norco ile tacy pośrednicy sobie liczą za usługe jeżeli mówimy o kwocie 600 funtów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 4 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Linkę Ci kolega Marcin9 podesłał, to się zapytaj Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 nie wiem dokładnie jakie dokładne wymiary ma karton z rowerem ale z kalkulatora wychodzi, że ci z linka takich pudeł nie ogarniają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Jak wysyłają dhl do Niemiec do mogę ci pomóc... Ale jak na szybko sprawdziłem do wysyłają do PL - za rower 63 Euro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 eh Ujnia Europejska i jej wolny przepływ usług i towarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Ciesz się, że nie upatrzyłeś sobie klamota za Oceanem. Dodatkowo dostałbyś jeszcze cło, VAT i chorą stawkę transportową : Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 chyba trzeba bedzie osobiście sie kopsnąc do UK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpunk Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Słabo się orientowałeś. Jak najbardziej wysyłają, z tym że nie cały asortyment. Niektóre marki - np Norco - w/g umów dilerskich z Evans Cycles nie moga być bezpśrednio wysyłane poza obszar dilerski, czyli tu UK. Można to obejść za pomoca pośrednictwa tak komercyjnego jak i prywatnego. Szacunek... I. Jeśli pokazuje się w ofercie jak przeglądasz z Polski, to wysyłają. Ja u nich kupiłem Search S2. Ciekawe było to, że to był jedyny model Norco jaki widziałem w sklepie (inne widoczne były dopiero jak się jawnie przełączyło swoją lokalizację na UK). Nawet w Q/A (zapytania dotycżące tego konkretnego modelu) ktoś pytał czy wysyłają do Danii, to mu odpisali że nie.... No ale cena była na tyle kusząca że zaryzykowałem i jakoś nie odmówili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Bardzo to ciekawe co piszesz, bo ja właśnie Search'a pomagałem do Polszy ciagnąć. Evans powiedział że bezpośrednio nie wyslą ale przez adres w UK jak najbardziej... Może coś sie zmieniło ostatnio... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucher Napisano 15 Marca 2016 Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 eh Ujnia Europejska i jej wolny przepływ usług i towarów. Jest jeszcze polityka dystrybutora - ja np. kupowałem speca u dealera z Warszawy - i powiedział, że nie mogą mi wysłać - mogą mi przywieźć. Podobno Specialized w ogóle nie pozwala na sprzedaż wysyłkową (ani w Polsce, ani w Czechach - pytałem też u nich). Cannondale do Polski Evans wysyła bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.