Jozefat Napisano 3 Marca 2016 Napisano 3 Marca 2016 Witam Poszukuję roweru do 1200 zł nowy lub używany i znalazłem takie coś. Mam blisko i możecie mi coś o nim powiedzieć ? http://olx.pl/oferta/rower-gorski-mtb-bulls-king-cobra-caly-na-shimano-deore-niemiecki-CID767-IDbVeB3.html#ba914940fa
SlezaFanatic Napisano 3 Marca 2016 Napisano 3 Marca 2016 Przeciętniak , w podobnej cenie mazz nowe kandsy na alivio
Jozefat Napisano 4 Marca 2016 Autor Napisano 4 Marca 2016 A może coś innego bo to coś do mnie przemawia. W tej cenie znajdę coś na hamulcach tarczowych ? Szukam czegoś blisko mnie a wysyłka nie wchodzi w grę
cervandes Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 1250pln za XCMa i v-brake? Rejon 800-900pln o ile jest w doskonałym stanie technicznym. Ciekawią mnie te piasty, pisze facio, że Shimano a te jakieś takie czerwone... Shimano miało w ofercie taki jadowity kolor piast kiedykolwiek?
cycury Napisano 4 Marca 2016 Napisano 4 Marca 2016 Mój punk widzenia jest taki. Sama marka w tym momencie to tak naprawdę często to malowidło na ramie, a Bulls to marka niemiecka, wg mnie spoko, nie ma się co bać. Mam w swojej stajni 2 Diamanty - niemieckie - bardzo dobrze zrobione. Zresztą crossówka na kołach 28" do sprzedania. Patrzaj kolego z jakich klocków zrobione, niemiec pojechał po Deorce i SLX nawet wrzucił. Do gó..wna się nie daje Deore. Ja widzę rower w oryginale taki jak go niemiec zrobił, poszukaj po necie to znjdziesz że on tak wyglądał w katalogu. Po stanie zużycia opon to ten rower nic nie widział. Faktem jest że amor słaby lecz nie zajechany bo widać po goleniach że zdrowy metal, ale do Vek nic nie mej, mają swoje zalety i wady. Pojechałem z kolegą na błotny maraton i ja na V-kach na mecie miałem jeszcze klocki i hamowanie a kolega na hydraulicznych tarczach już nie. Ten amor i VKi robią niemcowi cenę do katalogu. Teraz reszta.. Moja wiedza mówi że rowery z niemiec są lepiej zrobione niż te same modele na nasz rynek. Lepsze linki, pancerze, lepszy łańcuch, rzeczy których nie widać a potem mają znaczenie. Dalej. Idź do sklepu na rogu i pooglądaj tego Kands-a co ktoś tu proponował - i zapewniam że za 800-900 to alivio nie uświadczysz a amor w najlepszym wypadku będzie taki sam. Tego Bullsa sprzedaje chyba handlarz - ma stojak na rower do ekspozycji i inne rowery do sprzedaży. Przywiózł go za max 100euro jak nie taniej więc ma duży bufor na cenie. Nic na pewno z niego nie wykręcił i nie przekładał bo znając życie mu się nie chciało. Jeżeli są czerwone piasty to raczej dobrze, może nie shimano ale mogą być nawet jakieś ciekawsze. Podsumowanie...popatrz w sklepie jaki rower masz za 1200 ...koniecznie dotknij i zobacz jakie są chwyty, ile waży itd... Potem weź kogoś kto coś tam wie i oceni na chłodno i jedź zobacz bullsa, potarguj..za 1000 powinines kupić i moim zdaniem będziesz zadowolony i z jakosci i z wyglądu. Ja bym obecnie nie poszedł po rower do sklepu, top maszynę bym składał pod siebie zaś klasy średniej niższej to tylko i wyłącznie szukałbym czegoś z Niemiec, Norwegii itd. P.S. Jeżeli byłbyś zainteresowany to będzie na zbyciu Gary Fisher Cobia 29er z 2008r - na Sram x 5, rozmiar 17,5", też niewiele widział, nadal na fabrycznych oponach - za 1200 nie pójdzie ale cena do ustalenia. NIeststy nie w Krakowie. Kontak na priv. http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt.php?id_produktu=474
Jozefat Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Ewentualnie do 1400 może być nówka albo używka w dobrym stanie. Jak nie znajdę nic lepszego od tego Bullsa to wezmę Bullsa. Jak szukałem rowerów to albo miały najtańsze przerzutki albo rama mi się nie podobała. Preferuję ramę jaką ma ten Bulls bez zagięć. Jeśli nie uda się zdobyć roweru na tarczowych to cóż nic innego nie pozostaje. Mój kolega ma Kellys Alpina i jakoś na nim śmiga już kilka lat. Da radę znaleźć coś lepszego ? A co powiecie o tym ? http://olx.pl/oferta/mtb-2015-cross-traction-27-5-gwarancja-super-stan-CID767-IDd5FXj.html#d7984b9eaf
nognog Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Te wypociny o niemieckiej jakości to bajki. Wszystko teraz jest klepane w azji, normy przechodzi podobne. Czerwone piasty oznaczają jakość? Litości..... Rower wygląda ok, kaseta jeszcze pojeździ. W serwisowanie XCM-a bym nie wierzył za bardzo. Na pewno nie kupuj w ciemno. 1260 to za dużo.
cycury Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Widziałem rowery robione na rynek niemiecki, holenderski czy norweski oraz te same modele z tego samego roku na rynek polski. Do nas idą biedniejsze. Gorsze pancerze, gorsze linki, łańcuch z niższej grupy. Oczywiście cały czas zgodne ze specyfikacją. A w każdej specyfikacji są pozycje opisane jako n.d. lub b.d. (no data/brak danych) Oczywiście każdy ma jakieś swoje doświadczenia, przemyślenia i wie swoje. No i dobrze, dzięki temu nie jesteśmy stadem bezmyślnych baranów. Ja wolę używkę z Niemiec niż za te same pieniądze nówkę Kands ze sklepu.
Jozefat Napisano 7 Marca 2016 Autor Napisano 7 Marca 2016 To ile mu dać maksymalnie za tego bullsa ? 1000 zł ?
cycury Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Moim zdaniem max 1000. Tak jak podejrzewałem jest to tzw handlarz sprowadzający z niemiec - już ma ze 4 rowerki na sprzedaż. Gary fisher któego miałęm na 29" się sprzedał. Mam jeszcze Gary Fisher Marlin z 2008r - przebieg do 500km - ale niestety w malowaniu pod bikerkę - jasno niebieski. Rozmiar 17,5". Mix Deore + kołąna Alivio + Dart 2 z blokadą. Oczywiscie wysyłka. Zdjęcia jakby co to mogę podesłać.
Jozefat Napisano 12 Marca 2016 Autor Napisano 12 Marca 2016 Stoi u mnie ten Bulls Jestem zadowolony super zmienia przerzutki, jazda przyjemna Tylko nie chciał zejść z ceny 1200 dałem.
gtb Napisano 12 Marca 2016 Napisano 12 Marca 2016 W takim razie największe gratulację należą się sprzedawcy - trzeba mieć talent handlowy żeby wyciągnąć od kupującego 1200zł za "taki" sprzęt
nemo2009 Napisano 13 Marca 2016 Napisano 13 Marca 2016 Nie chodzi o rower,on z danych technicznych nie jest zły. Sprzedawca wyczuł , że jesteś napalony na ten model i nie odpuścił. Tyle i tylko tyle.
Jozefat Napisano 13 Marca 2016 Autor Napisano 13 Marca 2016 Heh on miał 2 takie rowery i gadał mi że następnego dnia ma ktoś przyjechać po oba. Przedemną też ktoś kupywał rower u niego.
phoe Napisano 13 Marca 2016 Napisano 13 Marca 2016 "Jest to rower w całości zbudowany z najwyższej jakości materiałów! Jest bez porównania lepszy od oferowanych nowych marketówek z Chin za 2500 zł" A te Bullsy to gdzie sprzedają jak nie w marketach...
Jozefat Napisano 14 Marca 2016 Autor Napisano 14 Marca 2016 Heh a takie pytanko o jak jadę z górki i nie pedałuję to zawsze słychać taki dźwięk (cykanie lub coś podobnego) a tutaj trzeba ucho nadstawić aby to było słychać
Jozefat Napisano 14 Marca 2016 Autor Napisano 14 Marca 2016 Ufff to dobrze bo myślałem że do wymiany aczkolwiek muszę nasmarować łańcuch.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.