Misiaq1989 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam Jak w temacie muszę wybrać między tymi dwoma i mam duży dylemat. http://allegro.pl/rower-romet-rambler-6-0-26-2015-wyprzedaz-i6011925148.html http://www.bikko.pl/rower-gorski-kellys-spider-70-2015.html Miałem jeszcze do wyboru romet Mustanga 1.0 ale nie było na mnie ramy 19" Mój wzrost to 180cm waga 70 kg długość nogi 84cm Będę wdzięczny za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Poza minimalnie lepszymi hamulcami Kellys przegrywa pod wieloma względami. Przede wszystkim gorszy amortyzator, mniej biegów i o klasę gorszy napęd. Tyle, że kupując Rometa musisz pogodzić się z niewyobrażalnym, gorszym niż rzeżączka wstydem posiadania roweru 26", którym to rozmiarem nie da się już jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiaq1989 Napisano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 No właśnie ale dotąd jeździłem na 26 i jakoś mi to nie przeszkadzało, chory pęd za nowościami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 To bierz Rometa i ciesz się z jazdy. Nie daj sobie wmówić, że Ci za parę lat części braknie, bo jeśli już to będzie wyglądać tak, że po prostu tych najdroższych części dla ścigantów nie będzie - lekkie amorki, najlepsze obręcze i może najwyższe modele opon. Może dasz sobie z tym radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiaq1989 Napisano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Wróciłem właśnie ze sklepu, udało mi się przymierzyć ramblera 5.0 na 26" i w porównaniu do 27.5 nie ma dużej różnicy. Dzisiaj zamawiam. Dostałem jeszcze propozycje za 2100 ale raczej nie warto http://www.bikko.pl/rower-gorski-romet-rambler-27-5-3-red-2016-17cali-czerwony-21786.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Też tak myślę, nawet wymiana rockshocka na xcm tylko dla kół, nie ma sensu, a co dopiero reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiaq1989 Napisano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Można zamykać kupiłem ramblera 6.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karsto1982 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 . Tyle, że kupując Rometa musisz pogodzić się z niewyobrażalnym, gorszym niż rzeżączka wstydem posiadania roweru 26", którym to rozmiarem nie da się już jeździć. Jak dla mnie chore podejscie do tematu, bo jak nie bylo wiekszych kół to jezdzilo sie do niedawan tylko na 26 calach i wszystkim to odpowiadalo a teraz co..?? Jest 29 i 27,5 cala i takie tylko trzeba kupowac bo 26 cali juz wstyd..?? Wstyd to takie odpowiedzi zamieszczac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alagor96 Napisano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Pan to chyba wagarował jak w szkole o ironii uczyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karsto1982 Napisano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 Bycmoze, nie mowie ze nie, ale czytajac nie mamy wglądu do tego jak to ktos pisze i z jakim tonem, nie stawiajac zadnych "obrazkow" nie mozna wywnioskowac ze cos jest ironia lub nie. A tamto zdanie nie wygladalo jak ironia, biorac jeszcze pod uwage to jak niektore osoby wypowiadaja sie na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu333 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 pozwole się dopiąc do tematu, szanowni forumowicze, rowerzysci, eksperci prosze opomoc, czy warto: http://allegro.pl/rower-romet-rambler-6-0-26-2015-wyprzedaz-i6105578083.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiaq1989 Napisano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Siema Kupiłem ten sam tylko że 100 drożej. Elegancko zabezpieczony szybka wysyłka. O rowerku mogę napisać tyle że ma przyjemna pozycje za kierownicą i fajnie zestopniowane przełożenia. Amor tłumi, od siodła tylek nie boli. Coś jeszcze chcesz wiedzieć? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu333 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 dziekuje za informacje drogi kolego ale raczej myślałem o tym, czy w tej cenie tojest okazja czy może jest coś lepszego na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karsto1982 Napisano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 wtrace sie troszke i zaproponuje zebys sprawdzil oferte na dobrerowery.pl maja tam dobre ceny fajne promocje i moze cos znajdziesz dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu333 Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 zapytam inaczej ten romet 6.0 czy warto dołożyć do tego rockridera z decathlonu: http://www.decathlon.pl/rockrider-560-275-id_8336092.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.