kemot1974 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Cześć, pacjent RS XC 30 GOLD 27, 5 szybkie pytanie odnośnie ilości oleju w dolnych goleniach. Na stronie SRAM - a, dolna goleń po stronie tłumika 5 ml, po stronie komory powietrznej 10 ml.Możliwe dwie wielkości oleju w dolnych goleniach ? DO tej pory serwisowałem FOX-y i Manitou i nie mam wiedzy odnośnie RS, dzięki za info. Poniżej link do stronyhttps://sram-cdn-pull-zone-gsdesign.netdna-ssl.com/cdn/farfuture/tQYJh3NtTvZylRBOiVJtul9v5ZUDlyYZRTnHJz1lqCU/mtime:1449867752/sites/default/files/techdocs/gen0000000004984_rev_c_front_suspension_fluid_air_and_coil_spring_charts_2016.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Obydwie golenie mają w środku inne bebechy więc ilość oleju też może być inna. W tanich widelcach często wcale nie ma oleju po stronie tłumika tylko smar. Jeżeli instrukcja do twojego widelca z danego rocznika mówi że jakoś ma być to nikt nie będzie się z nią kłócił. . Edytowane 3 Marca 2016 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Dlatego spokojnie lej 2x10ml i nic nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 W XC32 SA również są podane różne ilości oleju. Ja osobiście lałem tyle ile w instrukcji przeczytałem, ale jak wlejesz trochę więcej to nic się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Kilka ml więcej nie zaszkodzi ale zupełnie na oko też nie można bo to z wysadzaniem uszczelek to wcale nie żart. U mnie w Rebie leję po zalecane 5ml i zawsze przy serwisie coś wycieka a wszystko jest tłuściutkie aż miło od uszczelek aż po śruby. IMO nie ma sensu lać tam więcej więc niż zalecają. Szczególnie ze tam wcale nie ma dużo miejsca, na ściśniętym widelcu wszystko jest mocno spasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi, już wiem co robić, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Kilka ml więcej nie zaszkodzi ale zupełnie na oko też nie można bo to z wysadzaniem uszczelek to wcale nie żart. U mnie w Rebie leję po zalecane 5ml i zawsze przy serwisie coś wycieka a wszystko jest tłuściutkie aż miło od uszczelek aż po śruby. IMO nie ma sensu lać tam więcej więc niż zalecają. Szczególnie ze tam wcale nie ma dużo miejsca, na ściśniętym widelcu wszystko jest mocno spasowane. To wyobraz sobie ze w Rebie 29" mam walne 2x15ml i w niczym to nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Phii, ostatnio wlewałem chyba ponad 15ml i wszystko w najlepszym porządku. (Recon Gold TK) Teraz wleje równe 20ml jak będę serwisował Te ich 5ml to śmiech na sali. Edytowane 3 Marca 2016 przez lucass3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi