long123 Napisano 5 Marca 2016 Autor Napisano 5 Marca 2016 Dzwoniłem do decathlonu i powiedzieli mi że można zrobić tak że oni dowożą mi rower do domu i mogę go sobie wypróbować i jak nie będzie pasował to mogę zwrócić. Wczoraj wszystko pomierzyłem, mam nietypową budowę ciała. Jestem drobny ale mam szerokie ramiona i boję się że w tej S-ce nie wszystko będzie mi pasować.
newjunior Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 moja propozycja rower z 2014 r przeceniony, pisałem do nich i maja na pewno ramę 52 a może jest i 50, odpisali ze za 3 tys mogą sie zgodzić oddać, takze mysle ze idzie jeszcze urwac z ceny, zreszto widziałem na fb jak chłopak kupił taki rower za 2900 http://rower.com.pl/haibike-q-race-rc-465633
long123 Napisano 5 Marca 2016 Autor Napisano 5 Marca 2016 Waga całkiem spora, jaki ogólnie ma wpływ waga w takim rowerze, ważniejszy osprzęt czy zwracać uwagę na tą wagę
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 Marca 2016 Mod Team Napisano 5 Marca 2016 Zwróć jeszcze uwagę na trójblatową korbę, no ale co kto lubi...
long123 Napisano 5 Marca 2016 Autor Napisano 5 Marca 2016 Tzn? mógłbyś napisać jaka jest różnica bo kompletnie nie znam się na tego typu rzeczach już. Lepiej jak są trzy czy nie?
newjunior Napisano 5 Marca 2016 Napisano 5 Marca 2016 Spójrz na mechanizm korbowy w tribanie masz 2 blaty(2 biegi) a w haibike sa 3 blaty(3 biegi). Ogolnie szosowcy maja 2 blaty i tak tez jest modnie Ja również preferuje w szosie mechanizm korbowy z 2 blatami. Jak masz kwote 3300 zl to triban 540 to bardzo fajna pozycja. Masz napęd 2x11 niekompletna shimano 105 a jednak to jest fajne i kola na łożyskach maszynowych Mavic aksium One, takie kola rzadko będziesz serwisował, a może nawet wcale:P Pamiętaj ze chciwy i chytry traci podwójnie jak kupujesz rower na lata to lepiej dołożyć i mieć wypasiony rower
long123 Napisano 5 Marca 2016 Autor Napisano 5 Marca 2016 Ok dzięki właśnie wyczytałem że szosa powinna mieć 2 korby i że na 3 korbowej niby można szybciej jechać ale zużywasz większą ilość siły, a chyba w szosie najważniejsze jest to żeby jak najmniej się męczyć. Zresztą w swoim mam 3 rzędy i w zasadzie nigdy jej nie używam bo po prostu za dużo siły trzeba użyć żeby pojechać trochę szybciej. No na dzień dzisiejszy to jestem najbardziej za tym tribanem,
krism4a1 Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Ok dzięki właśnie wyczytałem że szosa powinna mieć 2 korby i że na 3 korbowej niby można szybciej jechać ale zużywasz większą ilość siły Pierwsze słyszę, Owszem w "pro tour" jeżdżą na szosie na dwuch blatach, ale amator to coś zupełnie innego. Zawodowcy dobierają mechanizm korbowy i kasetę do specyfiki każdego tatru, każdego etapu. Amator ma mieć jak najbardziej uniwersalny charakter napędu. Jeśli mieszkasz na dość płaskim terenie, nawet jeśli zdarzają ci się "pagórki" ale stosunkowo krótkie, to jak najbardziej wystarczy dwu rzędowa korba, ale jeżdżąc w górach nie odrzucałbym z góry trzech blatów. Inna sprawa to wykorzystanie całej kasety na dwuch rzędach korby i unikanie takiego "krzyżowania" w mechanizmie trzy rzędowym. Nie rozumiem o co chodzi z tym zużywaniem większej ilości siły?
GTZaskar1991 Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Jakby jeździł z sakwami lub dużym obciążeniem to te 3 blaty by mu się może przydały. Triban ma małą korbę 50/34 i kasete aż do 28T, więc wystarczy, ajkby była korba 53/39 i kaseta do 25-27T to inna sprawa. Poza tym 3 blaty to nie tylko obciążenie wagowe, ale również psychiczne
krism4a1 Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Z tym się jak najbardziej zgadzam, ale nie z jakąś mistyczną siłą. Piszę tylko żeby od razu w ciemno nie odrzucać trzech blatów.
long123 Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 Znaczy wydaje mi się że zużywam więcej siły dlatego że tą 3 wrzucam tylko jak jest spory zjazd w dół i tylko ostatni bieg. A tak cały czas albo 1 a najczęściej na dwójce. Zależy bo mam bardzo długie przełożenia, mój brat ma też trzy ale na tej trzeciej czuję się jakbym używał tej drugiej na swoim. No i u mnie w większości droga jest prosta a jak są jakieś górki to nie takie że ledwo co da się jechać, a ja lubię jak są jakieś podjazdy.
long123 Napisano 7 Marca 2016 Autor Napisano 7 Marca 2016 A co powiecie o tym B'TWIN? https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-alur-700--id_8290145.html Będzie lepszy od tego 540, z tego co widzę ma podobne parametry ale rama chyba lepsza no i ogólnie lżejszy o jakieś pół kilo.
long123 Napisano 10 Marca 2016 Autor Napisano 10 Marca 2016 Ok zamówiłem dwa dni temu tego Tribana 540. i o dziwo sprzedawca doradził m i by jednak pójść w tą M-ke dlatego że moje nogi są jakby dłuższe względem wzrostu. Sprawdziłem sobie jeszcze raz dokładnie jak zaleca b'twin w tym rowerze i właściwie Mka nie powinna być jakaś duża a nawet w sam raz. Może jeszcze w tym tygodniu będę robił przymiarkę jak nie to na początku przyszłego i się okaże. Mam jeszcze szerokie ramiona i w sce też kierownica mogłaby być za wąska poza tym jestem bardzo drobny no bo 60kg to waga piórkowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.