krism4a1 Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Shimano wprowadza nową grupę "miejskiego sportu" U5000 - Metrea. Napęd 2x11 z korbą 46-32, hydrauliczne hamulce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Wow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 "Miejski sport" nie moja bajka ale trzeba przyznać że wygląda to wszystko zajefajnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 To było raczej pewne, że Shimano, prędzej, czy później, wprowadzi jakąś grupę dedykowaną do wszelkiego typu rowerów "urban", bo do tej pory były w nich montowane szosowe i trekingowe (rzadziej górskie) grupy. Ale nie można powiedzieć - design zrobili z klasą. Ciekawi mnie tylko jakie będą ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 I jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 A gdzie jakaś nowa tylna piasta pod hamulec rolkowy dla mieszczucha? :> Chyba zatrzymali się na FH-IM70, czyli 9 speed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ta linia to raczej do „miejskich pomykaczy” a nie „miejskiej kozy”, stąd tarcze a nie jakaś nową piasta z hamulcem rolkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 3 Marca 2016 Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) Ta linia to raczej do „miejskich pomykaczy” a nie „miejskiej kozy”, stąd tarcze a nie jakaś nową piasta z hamulcem rolkowym. Zerknij Pan łaskawie na rowery tzw Scandinavian City design. Jak oni smigali na pomykaczach to u nas wszyscy jezdzili na mtb po miescie ;-) A widać że i obecnie różne stereotypy są w niektórych głowach aktywne ;-)) Rowery Takie jak Centurion Eternity lub Image, Trek Zektor, Kildemoes Logic Sport, MBK Rushfighter, Gazele CityZen, Batavus Spirit, itd... Edytowane 5 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Nie chce mi się nigdzie zerkać, po prostu moim zdaniem to co zaprezentowało Szimano w sam raz pasuje. Po kij tam jakieś rolki? A „MTB” w mieście to widzę na co dzień. I na forum przeważnie to wyśmiewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Marca 2016 Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Jedz do Danii, Holandii i zobaczysz może "po kij jakieś rolki" i w jakich rowerach je ludzie mają. ;-) A, wiem, pewnie Ci sie jechac nie chce ;-) Później wypisujesz jakieś bzdety o rolkach w miejskich "kozach" i wydaje Ci się ze wszystko widziałeś.. Zakładam się, że te skandynawskie "kozy" potrafią przegonić na mieście większość jednośladów, a i szosowki moga miec z nimi problemy bo sa zbyt delikatne na DDR.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi