Alsew Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Stoję przed wyborem opony która zagości na moim rowerze , wybór padł na nowego Mezcala 2.1 w wersji zwijane. Ktoś już dotykał, jeździł, testował ??? Jak byście porównali go do starego modelu? Patrząc na bieżnik można wnioskować ze to jest taka berdziej lightowa odsłona Saguaro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Nadal nikt nie ma nic do powiedzenia o tej oponie? Aż nie chce mi się wierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 http://blogrowerowy.pl/zawodnicy/test-opona-vittoria-mezcal-29x2-0/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Test czytałem już dawno... bardziej interesują mnie wrażenia 'zwyklych' użytkowników i jakieś porównanie do starego Mezcala albo Saguaro czy innych popularnych opon jak Race King, Racing Ralph itd. W tych testach wszystko ładnie, pięknie tylko brakuje jakiegoś punktu odniesienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6rz Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 używam od dwóch miesięcy wersja G+TNT. Nie miałem wcześniej okazji jeździć na starszej wersji, więc nie mam porównania. Opona godna polecenia, bardzo łatwo się rozpędza w porównaniu np. do saguaro (jeździłem przez rok). W mojej ocenie jest szybsza, łatwiej utrzymać wysoką prędkość.W małym błocie można utrzymać trakcję, ale potrafi się zapchać. W suchych warunkach rewelacja, w mieszanych również dobra. Sprawdzona na kilku maratonach - pomijając błotne zawsze dawała radę. Używam zalaną mlekiem (ciśnienie 1,7 i 1,9). Po około 2000 km - brak śladów użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Opona godna polecenia, bardzo łatwo się rozpędza w porównaniu np. do saguaro (jeździłem przez rok). W mojej ocenie jest szybsza, łatwiej utrzymać wysoką prędkość. A jak byś ja ocenił w porównaniu do Saguaro w terenie? Mocno odstaje od Saguaro na trudniejszych odcinkach? A jak sobie radzi z piaskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
6rz Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 w terenie radzi sobie znakomicie, na trudnych odcinkach nie zauważyłem różnicy w przyczepności, piasek pokonuje dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi