Skocz do zawartości

[GARMIN] 2 rowery a czujniki

cinek1987cinek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z racji tego iż zamówiłem rower szosowy jako drugi zastanawiam się jak ogarnąć te czujniki. W sensie takim, czy będę musiał jakiś dokupić... Mam Garmina Edge 500 i do tego czujnik kadencji/prędkości w rowerze mtb. Przekładanie go jest dość uciążliwe z racji opasek i regulacji. 

Czy ktoś z Was ma/miał taką sytuację? Lepiej dokupić jeszcze jeden czujnik GSC czy może te nowe czujniki (tylko, że koszt prawie dwa razy większy)?  Z tego co słyszałem to Edge 500 nie ogarnia prędkości po GPS (często się gubi i zatrzymuje).

Z góry dzięki za porady.

Pozdrawiam.

na edge 510 przełączasz profile rowerów i automatycznie przełącza Ci czujniki sparowane z danym rowerem. Jak jest w 500 to nie wiem. Nie miałem 500, ale z tego co czytałem, to są tam tak samo profile rowerów (a wraz z nim sparowane czujniki). Przeczytaj instrukcję lub pogadaj z Prozorem:) (łatwiej go znajdziesz poprzesz forum szosowe). pozdr

Problem w tym, że Edge 500 ponoć sobie słabo radzi z prędkością po gps.

Jest to przypadłość zdecydowanej większości takich liczników.

Brak poprawnej prędkości przeszkadza jedynie przy wolnej jeździe pod górę, bo licznik potrafi pokazać 0km/h, a wtedy też nie pokazuje nachylenia terenu. A normalnie czy pokazuje 14km/h czy 55km/h przy tej samej jeździe po lesie, komuś robi? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...