cinek1987cinek Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam. Z racji tego iż zamówiłem rower szosowy jako drugi zastanawiam się jak ogarnąć te czujniki. W sensie takim, czy będę musiał jakiś dokupić... Mam Garmina Edge 500 i do tego czujnik kadencji/prędkości w rowerze mtb. Przekładanie go jest dość uciążliwe z racji opasek i regulacji. Czy ktoś z Was ma/miał taką sytuację? Lepiej dokupić jeszcze jeden czujnik GSC czy może te nowe czujniki (tylko, że koszt prawie dwa razy większy)? Z tego co słyszałem to Edge 500 nie ogarnia prędkości po GPS (często się gubi i zatrzymuje). Z góry dzięki za porady. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 edek spokojnie liczy po sygnale gps, ale dokładniej będzie z koła. czyli na drugi rower kupujesz gsc10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Bez problemu ogarnie przełączanie miedzy czujnikami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 na edge 510 przełączasz profile rowerów i automatycznie przełącza Ci czujniki sparowane z danym rowerem. Jak jest w 500 to nie wiem. Nie miałem 500, ale z tego co czytałem, to są tam tak samo profile rowerów (a wraz z nim sparowane czujniki). Przeczytaj instrukcję lub pogadaj z Prozorem:) (łatwiej go znajdziesz poprzesz forum szosowe). pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Dzięki. Tak - są profile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Jeśli nie zależy ci na kadencji to do szosy spokojnie starcza jak licznik bazuje na gpsie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Właśnie w szosie chciałbym mieć kadencje. A w MTB w sumie nie koniecznie. Problem w tym, że Edge 500 ponoć sobie słabo radzi z prędkością po gps. Więc chyba najlepiej bedzie kupić gsc drugi, albo czujnik prędkości na MTB a tego gsc przełożyć na szosę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty801 Napisano 2 Marca 2016 Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Ja do drugiego roweru kupiłem czujnik Giant Noes pro. Jest on identyczny jak te czujniki od Mio Cyclo a kosztował tylko stówkę. Z edge 500 działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 4 Marca 2016 Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Problem w tym, że Edge 500 ponoć sobie słabo radzi z prędkością po gps. Jest to przypadłość zdecydowanej większości takich liczników. Brak poprawnej prędkości przeszkadza jedynie przy wolnej jeździe pod górę, bo licznik potrafi pokazać 0km/h, a wtedy też nie pokazuje nachylenia terenu. A normalnie czy pokazuje 14km/h czy 55km/h przy tej samej jeździe po lesie, komuś robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Kupiłem te nowe czujniki osobno (prędkości i kadencji) w dobrej cenie. Będę je przekładał bo są na gumkę. A tego GSC sprzedam i się jeden czujnik zwróci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolunio Napisano 6 Marca 2016 Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Zdradzisz gdzie i za ile ? Tez poszukuje. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Za nówki trzeba dać ok. 300 zł jak nie ponad (2 czujniki). Ja kupiłem nówki na OLX za 200 - w sumie trafiłem okazję. Do tego zwróci mi się 100 za GSC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.