Skocz do zawartości

[suport]BB30 i Hollowtech II

czmiel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, czaję się na szosową ramę ze standardem BB30 (widać na zdjęciu). Problem w tym, że muszę koniecznie iść w korbę Shimano, więc jakoś muszę tam zamocować suport pod Hollowtecha II. Z tego co poczytałem tu na forum i na necie, to mam dwie możliwości: 

1: http://allegro.pl/kcnc-suport-szosowy-bb30-adapter-rd-68mm-zloty-bs-i5690236223.html

2: adapter + normalnie już suport dedykowany pod HII

Mam jednak wątpliwości. Po pierwsze, czy taka zabawa ma w ogóle sens i czy w jakiś sposób nie wpłynie negatywnie na pracę napędu? Które rozwiązanie jest lepsze? 

post-157316-0-67209500-1456818879_thumb.jpg

Napisano

O praxis czytałem, a nawet na yt jakiś filmik widziałem i ponoć dobre rozwiązanie. Nie mogę jednak znaleźć polskiej dystrybucji, a nie chcę się bawić w przesyłki zagraniczne.

Napisano

Miałem w ramie bb30 z adapterem srama i w sumie było ok tylko kosztował 130 zł + suport ht2...

Z drugiej strony przy częstym serwisie na pewno opcja z adapterem jest bardziej praktyczna.... porostu wkręcasz ht2 i tyle a przy kcnc trzeba to wybijać/wprasowywać.

Napisano

Sramowskiego nie wklejasz tylko wprasowujesz (moja sugestia żeby była cisza, wysmarować mufę i adapter smarem miedzianym).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...