Herezja Napisano 29 Lutego 2016 Napisano 29 Lutego 2016 Poszukuję dobry rower za niewielkie pieniądze (Może być używany oczywiście). Myślę, że na początek będę pokonywał około 5 do 10 km dziennie głównie ścieżkami rowerowymi i ulicami miasta z czasem jak dziecko podrośnie i zrobi się cieplej chce zamontować jakiś kosz z tyłu aby "młodego" w nim przewozić (w tym momencie ma niespełna 2 latka). Mam 180 cm wzrostu i około 85 kg wagi (bez brzuszka). ps. Witam wszystkich bo to mój pierwszy post na forum ]
Pablo59 Napisano 29 Lutego 2016 Napisano 29 Lutego 2016 Jak nowy to: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6015706955&reco_id=d6255c0e-df23-11e5-99d1-028b7cd84653&ars_rule_id=201 lub http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5993584884&reco_id=b2e68839-df23-11e5-99d1-028b7cd84653&ars_rule_id=201 Błotniki / bagażnik kupisz bokiem zależnie od potrzeb Ogólnie szukaj 3x8 przełożeń. Rama pewnie bliżej 19 niż 21 - ale nie podałeś długości nogi ...
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2016 Napisano 1 Marca 2016 Nikt za Ciebie nie przekopie dziesiątek jak nie setek ogłoszeń. W tej cenie albo jakiś cross albo tzw. fitness wchodzi w grę. Jeździsz do pracy cały rok? Bo wtedy można pomyśleć o przerzutkach w piaście.
Herezja Napisano 1 Marca 2016 Autor Napisano 1 Marca 2016 Witam. Nie oczekiwałem, że ktoś będzie przekopywał za mnie ogłoszenia. Myślałem raczej o wskazówce, szukaj XXX a unikaj YYY. Gdzie X to dobra firma lub np dobre komponenty a Y wręcz przeciwnie. Co do jazdy do pracy. Aktualnie nie jeżdżę rowerem bo mieszkam jeszcze na tyle blisko pracy aby móc do niej dojść na piechotę ale zmieniam miejsce zamieszkania (w obrębie jednej miejscowości) i odległość do pracy ponad dwukrotnie wzrasta. Poruszam się od zawsze raczej na piechotę i szybko umiem chodzić. Aktualnie do pracy droga zajmuje mi minimum 20 min więc po przeprowadzce pewnie z 45 min a to już troszkę za wiele stąd i pomysł o zakupie roweru. Dodatkowo syn rośnie a tak jak ja lubi tzw łono natury więc jeśli udałoby się podpiąć jakiś mały fotelik do transportu dziecka to byśmy byli bardzo zadowoleni z takiej sytuacji.
MikeSkywalker Napisano 1 Marca 2016 Napisano 1 Marca 2016 Na pewno w tym budżecie unikałbym "amortyzatora" bo w rowerach tej klasy nie ma niczego ciekawego, sztywny widelec oszczędzi Ci problemów, zmniejszy wagę a jak odpowiednio dobierzesz opony to spadek komfortu nie będzie odczuwalny. Pytałem czy planujesz jeździć cały rok bo wtedy korzyści z przerzutek w piaście są odczuwalne a zwykły napęd z przerzutkami mocno się niszczy. Ewentualnie możesz na zimę przesiąść się w komunikację miejską czy na jakiś rower za stówkę/dwie i wtedy w rowerze o którym mówimy spokojnie można myśleć o napędzie 3x8/3x9. 1000 zł spokojnie wystarczy na kupno używanego roweru czy z piastą Nexus (a nawet Alfine) czy klasycznymi przerzutkami, kwestia przeglądania ogłoszeń. Do tego koła 28" i najlepiej sztywny widelec. Za takimi rowerami możesz się rozglądać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.