Skocz do zawartości

[licznik] CicloSport CM 4.11 vs Sigma Bc 12.12 Sts - opinie, ktory wybrac?

karsto1982

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Tak jak w temacie, chcialbym poznac Wasze opiniena temat tych dwóch licznikow. Chce zakupic licznik bezprzewodowy w niewygórowanej  cenie (oba sa w niemal identycznej) i chcialbym sie od Was dowiedziec, ktory byscie wybrali.

Moze mial ktos z Was mozliwosc porownania tych dwóch licznikow.

Zdecydowana wiekszosc opowie sie zapewne za Sigma, mialem przy innym rowerze sigme 16.12 STS i spelniala swoje zadanie.

Ale w CicloSport sa 3 linie wyswietlajace dane z przejazdu i to mnie w nim zainteresowalo.

Moze ktos go uzytkowal? Jak jest u niego z mocowaniem, czy jest stabilne, czy sie nie wypina jak zjedziesz z krawężnika i stabilnoscia(?), czy nie gubi sygnalu.

W Sigmie 12.12 bedzie pewnie podobnie jak w 16.12 tylko mniej funkcji wiec male wyobrazenie na temat dziala Sigmy chyba mam.

Dziekuje za opienie.

Napisano

Jestem zainteresowany w tym temacie. Również szukam dobrego licznika z conajmniej 3 wyświetlanymi wierszami. Nie liczę do tego pulsu i kadencji bo nie zamierzam używać.

Rozważam właśnie ww. Sigmę gdyby mi się nie udało znaleźć taniego (powiedzmy do 250 zł) licznika z większą ilością wierszy niż dwa.

A znalazłem:

Bryton Rider 100 - 66 $ na Amazonie - z GPS-em ale przy tym krócej działającą baterią,mam zamiar używać telefonu do nawigacji GPS więc tu mi raczej nie potrzebny. Jeśli można go wyłączyć i wtedy bateria trzyma dłużej to opcja do rozważenia. Chyba bez GPS-a nie zadziała, ale bateria 25 hrs

Planet Bike Protege 9.0 9-Function Bike Computer with 4-Line Display and Temperature - około 44$ na Amazonie - w teście wypadł średnio http://www.outdoorgearlab.com/Bike-Computer-Reviews/Planet-Bike-Protege-9-0-Wireless ale ogólnie fajny.

Nie rozważam A-Tech, Best i tym podobnych.

Czekam na opinię i podpowiedzi.

Napisano

Witam.

Ten  Planet Bike Protege 9.0 wydaje sie byc ciekawy i promocyjnej cenie teraz jest na amazonie.

mozna sie nim chyba zainteresowac i sprawdzic.

dzieki za podpowiedz czym sie zainteresowales - zainteresuje sie i ja tym Planet Bike Protege 9.0.

Pozdrawiam

Daj znac jakbys tez go zakupil wczesniej.

Chociaz biore jeszcze pod uwage Holux-a 260 albo 245 zalezy w jakich cenach beda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...