Skocz do zawartości

[Błotniki] Błotniki do Rometa Orkan 4.0 2015

Boldwyn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Rozglądam się za błotnikami - z poprzedniego roweru zostały mi mniej wiecej takie: Raptor SDS

Ale w nowym koło jest dużo bliżej rury podsiodłowej i nie mogę ich dopasować tak, żeby to jakoś sensownie siedziało.

Widziałem, że już parę osób polecało Velo 55 cross

Czy ktoś je montował w Orkanie 4.0 2015 lub mógłby sprawdzić ile mniej więcej musi być odstępu między kołem a ramą żeby dobrze je zamontować?

Ew. mógłby polecić inne, które pasowały by do tego roweru (raczej długie, jeśli się da to na całe koło a nie przykręcane pod siodełkiem)

Napisano

Nie muszą być na całe, ale im dłuższe tym lepsze. Raczej bym nie chciał takich montowanych do sztycy.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Pozwolę sobie trochę odkopać temat. Kupiłem sobie Orkana 4.0 z 2015 roku i kupiłem sobie do niego takie błotniki z prętami przykręcanymi do roweru. Mam jednak problem, gdyż żadna śruba nie chce wejść w gwinty przy kasecie. Śruby z zestawu są po prostu za duże. Czy ktoś wie jaka powinna być tam średnica śruby? Przedni błotnik został zamontowany bez problemu, śrubka elegancko wkręciła się w gwint w widelcu. Dziękuję za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...