Skocz do zawartości
  • 0

Amortyzator i pedały do Kross Hexagon V3

Gość Krzysiek

Pytanie

Gość Krzysiek
Napisano

Witam otóż amatorsko latam w weekendy moim Hexagonem V3. Jeżdżę szybko po lesie, zaliczam zjazdy z stromych górek i generalnie przede wszystkim jazda po nierownosciach i trochę do tego jazdy na tylnym kole. Rower generalnie pasuje mi bo kupiłem go okazyjnie :) Ale dwie rzeczy które mnie denerwują to amortyzator i pedały. Amortyzator jest strasznie miękki firmy zoom i wydaje mi się że mógłby być wyższy. No a pedały są plastikowe i wydają się być mało trwałe. Tak więc moje pytanie brzmi tak: Jaki amortyzator byście mi polecali tak do 200zł, żeby przód był trochę wyżej i nie był taki miękki, jeżeli w ogóle tak można. Po za tym jak w ogóle dobrać amortyzator jeżeli chodzi o wymiary itp. W tym rowerze mam zmieniana kierownice na Scott. Tak po za tym seria. No i też jakie pedały byście polecali? Dla jasności dodam zdjęcie roweru.

http://zapodaj.net/f765214ea8199.jpg.html

Pozdrawiam i uprzedzam że jestem laikiem jeżeli chodzi o rowery.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki amortyzator byście mi polecali tak do 200zł, żeby przód był trochę wyżej i nie był taki miękki, jeżeli w ogóle tak można
Za tą cenne nie kupisz amortyzatora :woot:  Amortyzator to wydatek minimum 500-600zł wszystko co tańsze to najczęściej złom

o za tym jak w ogóle dobrać amortyzator jeżeli chodzi o wymiary itp.
Teraz masz 60mm zmiana na większy skok spowoduje zmianę geometrii co wpłynie na prowadzenie roweru

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...