J67 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Z góry przepraszam, jeśli się powtarzam, ale chciałbym zadać pytanie szczegółowe. Nie wiem, czy uznacie je za rozsądne, ale może ktoś zechce odpowiedzieć. Światło przednie pozycyjne mam. Chodzi o to, żeby na odcinkach, na których jest zupełnie ciemno (droga przez las bez namalowanych linii) - nie wpaść do rowu. Moje wymagania są zatem ściśle określone: Lampa nie musi: - być super jasna. Mam tylko widzieć krawędź asfaltu. - świecić super długo. Będzie włączana czasowo. Natomiast musi: - wytrzymywać wstrząsy generowane w czasie jazdy po niekonieczne równym asfalcie na dobrze napompowanych oponach - być zasilana zwykłymi bateriami np. AA lub AAA. - łatwo się włączać i wyłączać. Np. denerwuje mnie wielokrotne klikanie, gdy ma wiele funkcji w jednym przycisku. - cena ma być niska. Nie podaję górnej granicy. Chodzi mi o najtańszy produkt, który te wymagania spełnia. Chętnie też przeczytał bym jak coś takiego zrobić, przerobić, lub jakieś inne patenty. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Super jasna, długo działająca i zasilanie AA troche się wyklucza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Przecież autor napisał, ze "nie musi" być super jasna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Aj, faktycznie przepraszam. Na odwrót przeczytałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Super jasna, długo działająca i zasilanie AA troche się wyklucza :/ Nie wyklucza się. Mam nitecore EA41 - ok. 1000lm. Jest na 4 baterie AA. W sumie to latarki na 18650 są mniejsze przy podobnych parametrach (ilość swiatła, czas pracy i wielkość) ale tą trzymam bo w razie czego zasilę ją paluszkami kupionymi w sklepie. Tak więc da się, a czy jest coś w typie rowerowym to już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Znalazłem taką latarkę (w sieci), ale to droga zabawka. Dla mnie najważniejsze jest, żeby nie gasła, lub nie rozpadła się od wstrząsów. Dlatego - zakładając temat - zasugerowałem: czy może ktoś ma na to jakiś patent, a sama latarka była z niższej półki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.