Skocz do zawartości

[~3000] Unibike ZETHOS 2015 VS Unibike VIPER DISC 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fotofx Orkan 5.0 jest w tej chwili najkorzystniejszym zakupem,ale zauważ,że nie każdy chce kupować wysyłkowo i sprawdzenie/przymierzenie przed, serwis na miejscu też jest czynnikiem wpływającym na decyzję :).

Napisano

W samym Poznaniu jest jedenastu autoryzowanych sprzedawców Rometa , a w całej Polsce 591 ! nikt nie może mieć problemu z przymiarką Orkana i jego serwisem

Napisano

Autoryzowani sprzedawcy Rometa we Wrocławiu ul.Tarnogajska 5/9 ; ul.Dubois 3/1A ; ul.Kołłątaja 27/28 ; ul.Kamienna 125 ; ul. Nowodworska 39/1A ; ul. Toruńska 2A

Napisano

Fotofx nadal nie czytasz tego co piszę.
Dalsza rozmowa nie ma sensu.

Jeśli chodzi o pękające ramy to zauważ, że są to wcześniejsze modele Unibike.

Obecnie jest tez 5 lat gwarancji na ramę.

Napisano

Ja? xD Ja tylko offtop podaję info o ramach... chyba że chodzi o fotofx'a, ja mu jestem wdzięczny za aktywność ale nachalne wciskanie Rometów nie ma sensu bo to tylko irytuje a nie przekonuje do zakupu :-)

Napisano

Nikomu nie wciskam Rometów , a jedynie informuje i polecam zwłaszcza Orkany , których mamy dwie sztuki i jesteśmy z nich w raz z moją lepszą połową bardzo zadowoleni :thumbsup:

Napisano

11. Rowery firmy Unibike nie są sprzedawane wysyłkowo. Możliwy jest jedynie odbiór osobisty w sklepie stacjonarnym

Jak nadal nim jesteś zainteresowany tym za 2500 to Ci wyślą, dostałem na zapytanie taką odpowiedź:

Witam,

tak możemy wysłać ten rower w paczce kurierem. Proszę mieć tylko na uwadze, że rowery firmy Unibike w przypadku wysyłki wymagają dokonania przeglądu gwarancyjnego i podbicia gwarancji w serwisie rowerowym po złożeniu po wysyłce. Jest to usługa płatna (cenę ustala serwis rowerowy). Zapis o tym znajduje się w karcie gwarancyjnej http://www.unibike.pl/download.php (strona 12)

Edit. Już jest niedostępny :/

Napisano

Jeśli chcesz tego Zethosa ze sklepu w Gdańsku to do nich zadzwoń. Może być taka sytuacja, że na ich stronie nie jest dostępny ale są u producenta. Wtedy Ci bez problemu zamówią.

Napisano

Nie nie nie, nie mają go w gdańsku bo już go kupiłem !

A co do tego co Ci napisali to owszem prawda, z tym, że przegląd zerowy może zrobić oficjalny dystrybutor koszt to 10% wartości roweru... patologia.

• 4 miesiące temu...
Napisano

ja mam podobny dylemat. co wybrać 

1. unibike zethos gts 2014

widelec: suntout ncx-d lite skok 63mm

manetki: alivio M430

przerzutka p.: alivio M430

przerzutka t.: deore slx 662

hamulce: acera M446

dźwignia hamulca: alivio M505

kaseta/wolnobieg: deore HG 50-9/11-32T (9 biegów)

mechanizm korbowy: shimano M521

oś suportu: octalink ES25

2. unibike viper disc gts 2016

widelec: suntout nvx skok 75mm

manetki: Shimano Deore M610/M506

przerzutka p.: SHIMANO DEORE T610

przerzutka t.: SHIMANO DEORE M610 SHADOW

hamulce:SHIMANO ACERA M447 (HYDRAULICZNE)

dźwignia hamulca:M506 (I-SPEC, SERVO WAVEACTION)

wielotryb: SHIMANO DEORE HG50-10 / 11-36T

mechanizm korbowy: SHIMANO T521 / 48X36X26T / OSŁONA

oś suportu: octalink ES300

3. kross evado 5.0 2016

widelec: SR Suntour NEX XLO (skok 63mm)

manetki:Alivio SL-M4000 9 biegów

przerzutka p.: Shimano Alivio FD-T4000

przerzutka t.: Shimano Deore RD-M591

hamulec p.: Shimano Disc BR-M396

hamulec t.: Shimano Disc BR-M396

dźwignia hamulca:Shimano Disc BR-M396

kaseta/wielotryb: Shimano Alivio CS-HG400-9 11-32T

mechanizm korbowy: Shimano Acera FC-M391 48/36/26

oś suportu: SR Suntour

4. ...............

jazda asfalt, leśne ścieżki. wzrost 176

Może ktoś doradzić jaki sprzęt wybrać? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...