profanator Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Witam serdecznie. Mam problem z moją Torą. Na ostatnim wypadzie w górach zaczął popiskiwać przy odbiciu. Co ciekawe robi to co jakiś czas nie za każdym razem. Jeszcze go nie rozkręcałem. Amor zawsze jest czyszczony i konserwowany na bieżąco. Kupiłem już uszczelki i olej i mam zamiar go rozebrać. Na razie jestem za granicą i będę za trzy tygodnie. Czy ktoś ma jakiś pomysł lub miał już ze swoją Torą. Od czego to się wzięło. Moje podejrzenia padły na to iż nie używam go ciągle ponieważ większość czasu stoi na nieogrzewanym strychu. Za każdym razem jest nasmarowany. Pracuje za granicą i nie używam go ciągle. Rower mojej żony też stoi na strychu i też go nie używa ma jeszcze inny. W jej rowerku jest SR XCR 100mm nie ma problemu. Zapewnie po wymianie oleju i uszczelek problem zniknie ale chciałbym wiedzieć dlaczego aby uniknąć tego następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Nikt nie ma pojęcia co jest nie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 (edytowane) Zależy jaki to dźwięk dokładnie. Nagraj i dodaj w odpowiedzi, bo może to być normalne w zależności od ustawienia tłumienia powrotu po zatarte lagi Cięzko ocenić czytając "popiskuje" Edytowane 1 Marca 2016 przez pawel2208 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Najprędzej suche uszczelki + woda. Prosty serwis powinien nie tylko wyeliminować dźwięki ale i usprawnić wybieranie widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 W ten weekend robię wypad w góry. W poniedziałek rozkręcam go powoli i znajdę przyczynę. Wydaje mi się że amorek powinien być używany dość często a mój stoi na strychu ciągle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Olej wymieniony i nasmarowane Bronoxem. Problem zniknął. Winowajca to uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Brunoxa się nie używa do smarowania... (o ile mówimy tu o "tym" brunoxie) on służy tylko i wyłącznie do czyszczenia goleni górnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Wiem o co kaman . Ja do tej pory używałem do czyszczenia lag innego środka na bazie silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Mówiłem że uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi