Skocz do zawartości

[Hamulce]Campagnolo Veloce?

0SM

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu nowych hamulców, gdyż te tzw. "stockowe" (Concept od Focusa), zamontowane w mojej szosie, zdają się nie dawać rady w pewnych warunkach - szczególnie przy mokrej nawierzchni lub na wirażach. Przeglądając Allegro i strony tych mniej i bardziej znanych sklepów rowerowych, natknąłem się na szczęki Campagnolo Veloce, które zdecydowanie kuszą ceną. Mam jednak pytanie co do ich jakości i skuteczności - czy odczuję jakąś realną poprawę w skuteczności hamowania? Do czego można je ewentualnie porównać?

Abstrahując od powyższego, może macie jakieś swoje typy w zadanym budżecie - tj. do 250 zł.?

Zmień najpierw okładziny na takie, do jazdy w mokrym. Mam hample Veloce i w życiu nie powiedział bym, że mogą być zdecydowanie lepsze o innych. Są dobre i tyle. Okładziny, dobre okładziny, a szczególnie takie na mokre warunki jeśli w takich jeździsz, myślę, że tu jest klucz do sukcesu. Zacznij od nich, a jeśli nadal nie będziesz zadowolony to wtedy szukaj dopiero nowych szczęk.

gdzieś około tego budżetu:

https://www.rosebikes.pl/article/shimano-105-br-5800-brake-calipers/aid:738871   105tka

https://www.rosebikes.pl/article/campagnolo-d-skeleton-brake-calipers-my-2015-789949/aid:789951 Campa Skeleton (Athena)

przy rejestracji na newsletter dostaje się voucher na 10 euro zatem można zaoszczędzić, a w ten weekend darmowa wysyłka 

Dziękuję wszystkim za sugestie i rzeczowe odpowiedzi.

Tarcze, rzeczywiście - mogłyby stanowić rozwiązanie, jednak znacząco przekroczyłyby mój budżet, a z drugiej strony jestem raczej przyzwyczajony do v-brakeów.

Jeśli chodzi o klocki... Ponownie zwróciłem się do wiadomych stron, a tam wybór jeszcze większy niż uprzednio, gdy szukałem szczęk. Macie jakieś swoje sprawdzone modele warte polecenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...