lukaszharo Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 [ PILNE ] SKRADZIONO !!! W dniu wczorajszym został skradziony z mojego domu rower widoczny na zdjęciach. Za pomoc w odnalezieniu czeka WYSOKA NAGRODA PIENIĘŻNA ! Rower posiada bardzo charakterystyczny i rzadko spotykany amortyzator Rock shox Reba Team Dual air 120mm sztywna oś 20mm oraz ramę HARO SHIFT w kolorze grafitowo-szaro stalowym z tylnym wahaczem w kolorze czarnym . Jest to rower bardzo rzadko spotykany w Polsce tak więc jeżeli rzuci się w oczy komuś proszę o niezwłoczny kontakt. BARDZO PROSZĘ O POMOC i UDOSTĘPNIANIE ! Za wszelką pomoc bardzo dziękuję . Numer kontaktowy : 781 178 868 PEŁNA SPECYFIKACJA:HARO Shift R5RAMA - 6061 aluminiumAMORTZYATOR Rock shox Reba Team Dual air 120mm sztywna oś 20mmSUPORT - Truvativ GXPMECHANIZM KORBOWY - DEOREAMORTYZATOR TYŁ - X-Fusion O2 PVŁAŃCUCH - Shimano pod 9 biegówKASETA - Shimano 9 rzędówPIASTA TYŁ - Pivit SLPIASTA PRZÓD : czarna pod oś qr20 OctanePRZERZUTKI - przód : Shimano Deore/ tył : SRAM X-7MANETKI : SRAM X-7, 27-biegoweKIEROWNICA -Truvativ LE, gięta, 640 mmOBRĘCZE - Pivit RM10, dwuścienneOPONY - Continental Mountain KIng 2.2 , 26 caliHamulce hydrauliczne : Przód zacisk Saint M810 oraz klamka shimano LX czarno złota , Tył : Deore oraz klamka deore .SZTYCA - Pivit SP-20, 30,9x350 mmSIODŁO - EndzoneMOSTEK - Pivit ST-10, 7°PEDAŁY : platformy PASSAOŚWIETLENIA : Mactronic Bike Pro NOISE 300 Lumenów oraz Convoy M2.OŚWIETLENIE TYLNE : - mactronic bright eye .Licznik : SIGMA BC 1009 ,koszyk na bidon w kolorze czarnymTorba podsiodłowa m-wave w kolorze czarno szarym z widocznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Napisz kilka słów jak doszło do kradzieży. Tak ku przestrodze dla innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszharo Napisano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Nie ma jak przestrzegać, gdyż złodzieje to ********* i są coraz bardzo cwani i bezczelni . Mieszkam w domu i złodziej pokonał wszystkie zabezpieczenia bez uszkodzenia zamków. Rower zniknął jak stał - ze wszystkim . Na kilku giełdach rowerowych na Fb wrzuciłem ten post - na pozostałych czekam na akceptację .PRZESTROGA I APEL DO INNYCH . Proszę o pomoc i udostępnianie tego posta na Facebooku . Dlaczego ? Dlatego , że być może to was kiedyś będzie to dotyczyć. Nie życzę wam tego w żadnym przypadku. Bo wiem po Sobie, że dla niektórych rower po za bardzo dużą wartością materialną ma też ogromną wartość sentymentalną. Z pewnością nie jedno robiliście na nim i dzięki niemu. Nie jedno na nim widzieliście jak i doświadczyliście. Dlatego nie pozostańcie bierni. Bo każdy może być w tej sytuacji. Ktoś pracuje na swój wymarzony rower w pocie czoła a taki ********** w kilka minut odbiera ten trud i wszystko co z tym się wiąże. NIE KUPUJCIE KRADZIONYCH ROWERÓW jak i innych rzeczy . JA wiem, że w Polsce zarabiamy mało w porównaniu do wielu innych krajów. Lecz zadajmy Sobie jedno pytanie czy, jeżeli to my bylibyśmy po przeciwnej stronie lustra i ta spraw dotyczyła by nas , co wtedy byśmy czuli?... Czy jest warto kupić coś tanie ? ba ! może znacznie taniej ale kosztem innych ? Jeżeli to TY ( osoba czytająca to ) stracił/straciła byś ten rower i przeżyła na nim to co ja wtedy jestem wręcz pewny , że wszystko wyglądało by inaczej. Kupując takie rzeczy pokazujemy tym ******** , iż jest zbyt na taki towar i poniekąd dajemy przyzwolenie na to by oni kradli. Bo zawsze jeżeli jest na coś zainteresowanie to znajdzie się taki, który będzie chciał temu sprostać. Lecz poprzez kupno i ten wyraźny znak każdy z was staje się potencjalną ofiarą kradzieży w przyszłości. Mam do powiedzenia tyle , albo aż tyle. Ale jeżeli ludzie tego nie rozumieją to nic się nie zmieni a powiedzenie, że syty głodnego nie zrozumie pozostanie wciąż aktualne i będzie zaplatać się z drugim, iż mądry Polak po szkodzie .. W momencie gdy będzie dotyczyć to właśnie osoby , która korzysta z ich usług. TAK więc proszę WAS o TAK NIEWIELE a zarazem WIELE jeżeli zobaczycie ten rower lub części z niego poinformujcie mnie o tym. Ja zajmę się resztą. Z góry wam wszystkim bardzo dziękuję . PAMIĘTAJCIE W KUPIE SIŁA , A DOBRO WRACA ! Osobę, która pomoże odzyskać rower CZEKA WYSOKA NAGRODA PIENIĘŻNA !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Rozumie Twoją rozpacz. Równy rok temu mnie też ukradli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek040982 Napisano 28 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Współczuję . Tylko niestety człowiek nie zawsze wie że kupuje kradzione. O ile rama jest oznakowana , tak inne części już nie . Chyba że właściciel sam w jakiś sposób je zabezpiecza. Na różnych portalach aukcyjnych allegro itp. jest wiele części używanych . Nie wiadomo z jakiego źródła . Oczywiście mogą być jakieś przesłanki że towar nie jest legalny np: niska cena , ale też nie zawsze tak znaczy. Sam już kilka razy sprzedawałem coś dużo taniej bo zależało mi na czasie . Niestety nikt na czole nie ma wypisane że jest złodziejem czy paserem. Pisząc masz rację i popieram popieram w całości to co piszesz. Niestety nie tak łatwo wyłapać że części są kradzione. Złodziej prawie na pewno nie sprzeda roweru w całości, tylko jak zapewne zdajesz sobie sprawę rozbierze go. Życzę szybkiego odzyskania roweru, choć niestety wiemy wszyscy jak z tym bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszharo Napisano 2 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Za pomoc w odnalezieniu czeka NAGRODA PIENIĘŻNA w wysokości 1000zł ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi