Skocz do zawartości

[Kraków] skradziono rower Haro Shift, pilne!

lukaszharo

Rekomendowane odpowiedzi

[ PILNE ] SKRADZIONO !!!

W dniu wczorajszym został skradziony z mojego domu rower widoczny na zdjęciach. Za pomoc w odnalezieniu czeka WYSOKA NAGRODA PIENIĘŻNA !

Rower posiada bardzo charakterystyczny i rzadko spotykany amortyzator Rock shox Reba Team Dual air 120mm sztywna oś 20mm oraz ramę HARO SHIFT w kolorze grafitowo-szaro stalowym z tylnym wahaczem w kolorze czarnym . Jest to rower bardzo rzadko spotykany w Polsce tak więc jeżeli rzuci się w oczy komuś proszę o niezwłoczny kontakt.

BARDZO PROSZĘ O POMOC i UDOSTĘPNIANIE !

Za wszelką pomoc bardzo dziękuję .

Numer kontaktowy : 781 178 868

PEŁNA SPECYFIKACJA:
HARO Shift R5
RAMA - 6061 aluminium
AMORTZYATOR Rock shox Reba Team Dual air 120mm sztywna oś 20mm
SUPORT - Truvativ GXP
MECHANIZM KORBOWY - DEORE
AMORTYZATOR TYŁ - X-Fusion O2 PV
ŁAŃCUCH - Shimano pod 9 biegów
KASETA - Shimano 9 rzędów
PIASTA TYŁ - Pivit SL
PIASTA PRZÓD : czarna pod oś qr20 Octane
PRZERZUTKI - przód : Shimano Deore/ tył : SRAM X-7
MANETKI : SRAM X-7, 27-biegowe
KIEROWNICA -Truvativ LE, gięta, 640 mm
OBRĘCZE - Pivit RM10, dwuścienne
OPONY - Continental Mountain KIng 2.2 , 26 cali
Hamulce hydrauliczne : Przód zacisk Saint M810 oraz klamka shimano LX czarno złota , Tył : Deore oraz klamka deore .
SZTYCA - Pivit SP-20, 30,9x350 mm
SIODŁO - Endzone
MOSTEK - Pivit ST-10, 7°
PEDAŁY : platformy PASSA
OŚWIETLENIA : Mactronic Bike Pro NOISE 300 Lumenów oraz Convoy M2.
OŚWIETLENIE TYLNE : - mactronic bright eye .
Licznik : SIGMA BC 1009 ,
koszyk na bidon w kolorze czarnym
Torba podsiodłowa m-wave w kolorze czarno szarym z widocznym

post-194312-0-39891300-1456517588_thumb.jpg

post-194312-0-57810600-1456517589_thumb.jpg

post-194312-0-71292200-1456517590_thumb.jpg

Nie ma jak przestrzegać, gdyż złodzieje to ********* i są coraz bardzo cwani i bezczelni . Mieszkam w domu i złodziej pokonał wszystkie zabezpieczenia bez uszkodzenia zamków. Rower zniknął jak stał - ze wszystkim . Na kilku giełdach rowerowych na Fb wrzuciłem ten post - na pozostałych czekam na akceptację .PRZESTROGA I APEL DO INNYCH . Proszę o pomoc i udostępnianie tego posta na Facebooku . Dlaczego ? Dlatego , że być może to was kiedyś będzie to dotyczyć. Nie życzę wam tego w żadnym przypadku. Bo wiem po Sobie, że dla niektórych rower po za bardzo dużą wartością materialną ma też ogromną wartość sentymentalną. Z pewnością nie jedno robiliście na nim i dzięki niemu. Nie jedno na nim widzieliście jak i doświadczyliście. Dlatego nie pozostańcie bierni. Bo każdy może być w tej sytuacji. Ktoś pracuje na swój wymarzony rower w pocie czoła a taki ********** w kilka minut odbiera ten trud i wszystko co z tym się wiąże. NIE KUPUJCIE KRADZIONYCH ROWERÓW jak i innych rzeczy . JA wiem, że w Polsce zarabiamy mało w porównaniu do wielu innych krajów. Lecz zadajmy Sobie jedno pytanie czy, jeżeli to my bylibyśmy po przeciwnej stronie lustra i ta spraw dotyczyła by nas , co wtedy byśmy czuli?... Czy jest warto kupić coś tanie ? ba ! może znacznie taniej ale kosztem innych ? Jeżeli to TY ( osoba czytająca to ) stracił/straciła byś ten rower  i przeżyła na nim to co ja wtedy jestem wręcz pewny , że wszystko wyglądało by inaczej. Kupując takie rzeczy pokazujemy tym ******** , iż jest zbyt na taki towar i poniekąd dajemy przyzwolenie na to by oni kradli. Bo zawsze jeżeli jest na coś zainteresowanie to znajdzie się taki, który będzie chciał temu sprostać. Lecz poprzez kupno i ten wyraźny znak każdy z was staje się potencjalną ofiarą kradzieży w przyszłości. Mam do powiedzenia tyle , albo aż tyle. Ale jeżeli ludzie tego nie rozumieją to nic się nie zmieni a powiedzenie, że syty głodnego nie zrozumie pozostanie wciąż aktualne i będzie zaplatać się z drugim, iż mądry Polak po szkodzie .. W momencie gdy będzie dotyczyć to właśnie osoby , która korzysta z ich usług. TAK więc proszę WAS o TAK NIEWIELE a zarazem WIELE jeżeli zobaczycie ten rower lub części z niego poinformujcie mnie o tym. Ja zajmę się resztą. Z góry wam wszystkim bardzo dziękuję . PAMIĘTAJCIE W KUPIE SIŁA , A DOBRO WRACA !  Osobę, która pomoże odzyskać rower CZEKA WYSOKA NAGRODA PIENIĘŻNA !!!

Współczuję . Tylko niestety człowiek nie zawsze wie że kupuje kradzione. O ile rama jest oznakowana , tak inne części już nie . Chyba że właściciel sam w jakiś sposób je zabezpiecza. Na różnych portalach aukcyjnych allegro itp. jest wiele części używanych . Nie wiadomo z jakiego źródła . Oczywiście mogą być jakieś przesłanki że towar nie jest legalny np: niska cena , ale też nie zawsze tak znaczy. Sam już kilka razy sprzedawałem coś dużo taniej bo zależało mi na czasie . Niestety nikt na czole nie ma wypisane że jest złodziejem czy paserem. Pisząc masz rację i popieram popieram w całości to co piszesz. Niestety nie tak łatwo wyłapać że części są kradzione. Złodziej prawie na pewno nie sprzeda roweru w całości, tylko jak zapewne zdajesz sobie sprawę rozbierze go.  Życzę szybkiego odzyskania roweru, choć niestety wiemy wszyscy jak z tym bywa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...