Skocz do zawartości

[rama] czy da się lub czy się opłaca spawać ramę kross level 2

Baran8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak wyżej, ze spawaniem alu jest ciężko, to po pierwsze, a po drugie takie pęknięcie zespawane na pewno pęknie ponownie- to jest miejsce w ramie z dużymi obciążeniami. bardziej opłaca się kupić nową ramę

Napisano

Jak wyżej. Ramę może pospawać od biedy żeby naprawić jakieś małe pęknięcie, a nie zespawać jak się coś oderwie :icon_confused: Szkoda kombinować żeby sobie kiedyś krzywdę zrobić jeszcze...

A który rocznik roweru? Level A2 czy B2?

Napisano

Lepiej ją wyrzuć i kup nową dla własnego bezpieczeństwa. Jak koledzy wspomnieli, jeżeli się uda pospawać to masz gwarancje tego, że pęknie ponownie w tym miejscu.

Podaj co to za rama i z którego roku :)

• Mod Team
Napisano

Ja mam jak zwykle zdanie odrębne :D
Pospawać się da, ale czy to się będzie opłacało? Najłatwiej w osłonie argonu, ale ten spaw będzie potrzebował wzmocnienia. Symbol rozprężania T6 - to mniej więcej taka temperatura jak w piecu do wypalania lakieru proszkowego. 
Czyli tak - musisz mieć fachowca co to ładnie zespawa i da wzmocnienie i musisz się dogadać z lakiernią proszkową by wrzucili Ci przynajmniej na kwadrans ramę do pieca.
Masz takie możliwości to działaj, jak nie to odkładaj kasę na nową/używkę. Już za 350 zł kupisz przyzwoitą ramę (używkę).

Napisano

Tak z ciekawości, co z nią robiłeś że tak ją uszkodziłeś?

uderzyłem w duży kamień i na początku sie lekko wygięło a po jakims czasie pękło

Dzięki za porady rama to level A2 rocznik 2013

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...