Baran8 Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 Czy da się lub czy się opłaca spawać ramę kross level 2??
piciu256 Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 jak wyżej, ze spawaniem alu jest ciężko, to po pierwsze, a po drugie takie pęknięcie zespawane na pewno pęknie ponownie- to jest miejsce w ramie z dużymi obciążeniami. bardziej opłaca się kupić nową ramę
seraph Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 Jak wyżej. Ramę może pospawać od biedy żeby naprawić jakieś małe pęknięcie, a nie zespawać jak się coś oderwie Szkoda kombinować żeby sobie kiedyś krzywdę zrobić jeszcze... A który rocznik roweru? Level A2 czy B2?
Piter233 Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 Tak z ciekawości, co z nią robiłeś że tak ją uszkodziłeś?
pawel2208 Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 Lepiej ją wyrzuć i kup nową dla własnego bezpieczeństwa. Jak koledzy wspomnieli, jeżeli się uda pospawać to masz gwarancje tego, że pęknie ponownie w tym miejscu. Podaj co to za rama i z którego roku
MikeSkywalker Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 Dopisz się tutaj http://www.forumrowerowe.org/topic/133516-firma-krosszbior-peknieteych-ram-kross/ Nic więcej z tą ramą nie zrobisz.
Mod Team mrmorty Napisano 26 Lutego 2016 Mod Team Napisano 26 Lutego 2016 Ja mam jak zwykle zdanie odrębne Pospawać się da, ale czy to się będzie opłacało? Najłatwiej w osłonie argonu, ale ten spaw będzie potrzebował wzmocnienia. Symbol rozprężania T6 - to mniej więcej taka temperatura jak w piecu do wypalania lakieru proszkowego. Czyli tak - musisz mieć fachowca co to ładnie zespawa i da wzmocnienie i musisz się dogadać z lakiernią proszkową by wrzucili Ci przynajmniej na kwadrans ramę do pieca.Masz takie możliwości to działaj, jak nie to odkładaj kasę na nową/używkę. Już za 350 zł kupisz przyzwoitą ramę (używkę).
Baran8 Napisano 26 Lutego 2016 Autor Napisano 26 Lutego 2016 Tak z ciekawości, co z nią robiłeś że tak ją uszkodziłeś? uderzyłem w duży kamień i na początku sie lekko wygięło a po jakims czasie pękło Dzięki za porady rama to level A2 rocznik 2013
michalj2 Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 Patrzac na twoje dolne tylne widelki to nie raz kamien tam uderzyl. Jezdziles w kamieniolomie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.