Skocz do zawartości

[piasta] Shimano FH-RM66

MikiRNR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam rower Cube Analog pojawiły się luzy w tylnym kole odkręciłem piaste i wyciągnąłem kawałki plastiku od tej ''miski ?'' która trzyma kulki łożyskowe. zdjęcie tego co z niej zostało w załączniku
Teraz pytanie jak to rozegrać idzie kupić coś takiego ?

post-170786-0-42236800-1456502633_thumb.jpg

Napisano

To pokrywa / uszczelka łożyska z lewej strony. Luz jeśli powstał to nie ma z tą częścią nic wspólnego. Część plastikowa tego dekla jest polamana.

Mozesz kupic nowa taka sama piastę i użyć jej jako dawcy części, możesz popytać w sklepach czy nie posiadają takiej piasty jako złomu, tej części nie dostaniesz jako części zamiennej, możesz jeszcze popytać o zużyty bębenek piasty Shimano i wydlubac z niego podobny dekiel łożyska; ma on trochę mniejsza średnicę zewnętrzna więc będziesz musiał rozgiac trochę rant i wcisnąć.

Napisano

Ale jaki wianek? Wianek czy kulki luzem spełniają taką samą funkcję, a tu brakuje uszczelki. Idź do jakiegoś serwisu i zapytaj o ta część. Muszą mieć, ja wymieniam bebechow piast setki rocznie.

Sensownie jest nabyć cała piastę, 60-70 zł, mieć dawce części, które tak czy inaczej się przydadzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...