profanator Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Witam serdecznie. Składam nowy rower i zakupiłem hamulce Formula RX ale bez klocków (stare już zużyte). Jakie polecacie do tego klocki. Chodzi mi o firmę. Hamulce będą dość intensywnie eksploatowane. Na allegro jest naprawdę dużo tego ale może ktoś ma te klamki i może poradzić. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Co prawda w The One, ale przerobiłem kilka marek. EBC Gold są najlepsze. Będę chciał jeszcze spróbować Kool Stop'y. Cena około 55 zł/ kpl ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 EBC Gold bardzo dobre, ja już przerobiłem trochę tych klocków i zdecydowanie najlepsze Jeśli nie przeszkadzają ci piski na rozgrzanych hamulcach to dobre są też Clarksy metaliczne. Kool Stopy (czerwone) miałem 2 komplety i drugi notorycznie się szklił, były mocne już od pierwszego hamowania bo to półmetaliki więc nie wymagały rozgrzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki za info. Znalazłem na Alledrogo Clarcs-y metaliki i już jadą do mnie. Zobaczę jeszcze te EBC Gold. Kupie dwa zestawy Clarcs i EBC. Wezmę na wypad i zobaczę które lepsze. A swoją drogą mam jeszcze inny rower i tam założone hample Shimano Deore a w nich klocki Elvedes półmetaliczne i dają rady. Wydaję mi się że będą dobrą alternatywą jako zapas. Pozdro Mario. Edytowane 27 Lutego 2016 przez profanator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 1 Marca 2016 Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 bo to półmetaliki A nie organiczne? Miałem Kool Stopy w Juicy 3. Super klocki, ale tylko na suche warunki. Po 2 dniach jazdy w mokrych, mocno błotnistych warunkach z nowych klocków zostały w obu hamulcach gołe blachy. Na suchym duża siła hamowania i dobra modulacja, ale na błoto zdecydowanie odradzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profanator Napisano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Kupiłem już na Alledrogo. Clarcs i EBC. W weekend przetestuje w terenie najpierw Clarcs. Znalazłem też na allegro pełne metaliki firmy Cooma komplet na jeden zacisk za 28 zyli. Kupiłem zestaw zestaw tychże klocków do roweru żony. Będziemy testować w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Czy ktoś testował klocki barradine (http://www.baradine.com.tw/products_detail_139.htm?PdSearch=)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Jaka cena za nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Cena 39zł za komplet na koło (lokalny sklep rowerowy), na alledrogo 44,9+przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Opinie wśród znajomych rowerzystów mają różne. Osobiście ich nie miałem, ale poza tym, przerobiłem sporo klocków. Uważam, że na pewno godne polecenia są: - EBC - Koolstop'y - a2z - superstar ( piszczą!) Kupiłem też z ciekawości klocki z Ali za 11 zł. Nie testowałem ich jeszcze, ale żona ma je w shimano i chwali bardzo. Tak czy siak kupiłbym jedne z powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi