perqsista Napisano 26 Lutego 2016 Napisano 26 Lutego 2016 Szukam ramy spełniającej następujące założenia: - geometria zbliżona mniej więcej do ramy przełajowej- pod widelec bez amortyzacji + baranek- mieszcząca opony w rozmiarze 700x40C- otwory montażowe dla bagażnika co najmniej dolne (zamiast górnych mogę od biedy zastosować adapter na sztycę)- mocowanie hamulca tarczowego- cena do 1000zł/ za nowąPoczątkowo oczywistym wyborem była rama Accent CX ONE ale wygląda na to, że nie posiada zadnych otworów na bagażnikPóźniej myślałem o Accent Nordkapp ale przeglądając w necie zdjęcia rowerów na tej ramie z przykrótkim sztywnym widelcem i barankiem, nie wzbudziły one mojego zachwytu Byłbym wdzięczny gdyby ktoś coś doradził.
Mod Team IvanMTB Napisano 26 Lutego 2016 Mod Team Napisano 26 Lutego 2016 Będzie ciężko z takim relatywnie małym budżetem... Przyjdzie Ci chyba szukać jakiś rozbiórkowych aluminiaków z kategorii gravel/adventure... Może spróbuj przyatakowac MarcinaGolucha czy niezorganizowałby Ci samej ramy od Revolt'a? W wersji bazowej ten rower kosztuje jakieś 600 funtów, czyli cos koło 3500PLN, zatem, niewykluczone, ze rame za klocka daloby się zorganizować. Teoretyzuję, przyatakuj Marcina Revolt z sakwami wyglada tak... Naprawde fajne, przełajowo-turystyczne ramy to już spory wydatek... Inną opcja jest Planet-X London Road http://www.planetx.co.uk/i/q/FRPXLONROD/planet-x-london-road-frameset Aktualnie do wyciągniecia za 180 funtów plus przesyłka. 40mm wchodzi, błotniki, bagażnik. Bardziej to commuter niz podróżówka, no ale na bezrybiu... Szacunek... I.
perqsista Napisano 27 Lutego 2016 Autor Napisano 27 Lutego 2016 Właśnie dzisiaj trafiłem na "DAILY DEAL" za w/w frameset, cena spadła do ~150 GBP Zamówiłem. Dzieki serdeczne za ten link!
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Lutego 2016 Mod Team Napisano 27 Lutego 2016 Juarłelkom mejt Szacunek... I..
perqsista Napisano 16 Marca 2016 Autor Napisano 16 Marca 2016 No i od kilku dni jeżdżę Fajna rama. Teraz służy jako miejska szosa na dojazdy do pracy. Kierownica i napęd szosowy muszą trochę poczekać. Włożyłem trochę $ w obręcze i piasty pod tarcze i kilka dupereli Napęd, tylny błotnik, bagażnik na chwilę obecną przełożone z trekinga. Hamulce szosowe więc musiałem dokupić szosowe klamki. Jeździ się super więc nie wiem czy zdecyduję się ostatecznie na koncepcję szosowo-przełajową. Ważyłem grata przed założeniem błotników i bagażnika i wyszło 9,8 kg, wersja na zdjęciu pewnie ok 11kg. Przy rozmiarze ramy 57 to chyba niezły wynik.
Huhu Napisano 16 Marca 2016 Napisano 16 Marca 2016 Jak te obręcze ci się sprawują? Rozważam je w wersji pod szczękówki do szosy i każda opinia będzie cenna.
Stlife Napisano 17 Marca 2016 Napisano 17 Marca 2016 Frameset w tym kolorze byl za 150? Sam czesto sprawdzam planetx i czekam na jakas okazje, ale od dlugiego czasu frameset tylko w kolorze niebieskim jest za 150
perqsista Napisano 17 Marca 2016 Autor Napisano 17 Marca 2016 Ciężko coś powiedzieć o obręczach. Przejechałem dopiero 150km. Jak na chwilę obecną wszystko OK. Co do ceny frameseta nie wiem czy to był błąd czy jednak promocja weekendu w czasie jak kupowałem. Koszt 149 GBP. Dzień po tym jak kupiłem już nie było tego koloru w tej cenie.
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Marca 2016 Mod Team Napisano 17 Marca 2016 Hamulce szosowe więc musiałem dokupić szosowe klamki. To akurat nie było konieczne, jeździłem na BB7 Road z klamkami o emtebecznym uciagu. Krórszy, przyjemniejszy skok klamki i tylko minimalna utrata modulacji. Oby sie dobrze i bezproblemowo jeździło Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.