Skocz do zawartości

[spotkanie] Rybnik

Ciastkorz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

2-3km na dojazd do lasu da się przeżyć, a na góry to jeszcze trochę za wcześnie.

Zawsze można powtórzyć trasę z czwartku [4x>Golejów>Ochojec>Rudy>Zwonowice>Zalew], przedłużając trasę o kilkanaście/kilkadziesiąt km w okolicach Rud w celu pojeżdżenia w ciekawszych miejscach.

Napisano

Mniej ;) Mi dojazd do 4x, i z zalewu do domu wyszło 77km. Na 4x mam 18km a na zalew 25km. Więc reszta trasy to jakieś ~40km. Przedłuży się o 15km co dystans mi pod setke podejdzie i będzie gitez :P

Napisano

Hmmmm....jeśli we wtorek będę wolny to bardzo chętnie bym się z wami wybrał i poprowadził was na Basztę, ale sprawa że tak powiem niepewna czy będę wolny :P

Z Wiśniowca na Basztę nie da się dostać nie dotykając kołami asfaltu, niestety. Najciekawsza i najbardziej terenowa wersja od Wiśniowca to 33 km, z czego jakieś 20 km to teren. Do tego 10 km kręcenia po Baszcie, trochę uproszczony powrót (powiedzmy 25 km) i już jest prawie 70 km. Do tego dojazd na Wiśniowiec...niezły kilometraż by wyszedł :P

Na początek sezonu może być ciężko, przynajmniej u mnie, bo zimę to solidnie przespałem ;) Ale trasa zdecydowanie warta przejechania, chyba najbardziej atrakcyjnie tereny MTB w okolicy...

Napisano

No to jedziemy :P Wcześnie rano wyjechać, i taka wycieczka w terenie 100km+ Bedzie jak znalazł ;) Już w tym roku dwa razy się otarłem o 100km, ale zabrakło paru km. Czas to w końcu przełamać:P Co do tempa, każdy mówi, że zime przespał a potem zapiernicza jak głupi:) Spokojnie B)

Napisano

Ja jestem jak najbardziej za tyle że nie wiem co moja obecna forma na to :P Ale postaram się nie odpaść :P Co do trasy... 50km to minimum jak już się gdzieś wybieramy. A tak do 100km chętnie bym dobił.... ;) Tylko nie wiem czy dam radę ;p

Napisano

Widzę, że nie tylko ja nie jestem pewien swej dyspozycji :P To przekonuje mnie do podjęcia usilnych starań i zrobienia wszystkiego żeby jechać z wami, zaczynam od zaraz :P

Zapieprzania absolutnie być nie może, Thor widzę zacnego fulla ma, ja mam opony po kilogramie, dętki po 200g i obręcze po 700g - razem to waży chyba więcej niż cały twój rower Ciastkorz B) Postaram się skołować jakiś lżejszy zestaw, żeby za bardzo nie odstawać...

A jak ktoś będzie padał albo nie dawał rady, to skrócimy wycieczkę i tyle. Miejmy nadzieję, że ambitne założenie nas nie pokona ;)

Podam wam jeszcze rys traski, żebyście mogli sobie na mapie np. obejrzeć: Wiśniowiec - singiel w terenie wzdłuż rzeki Rudy - Błonia - szosą przez Ligotę, Brzeziny - zjazd terenem do Boguszowic Starych - znowu szosą do kościoła w Jankowicach - "offszlak" do Studzienki Jankowickiej wersja autorska :P - żólty szlak do Radlina - żółty pieszy na Basztę.

Ogólnie będzie całkiem sporo przewyższeń, sporo kilkusetmetrowych podjazdów, parę szybkich i całkiem długich zjazdów, jakieś małe trudności techniczne typu korzenie, drzewa, wąskie ścieżki, ew. małe hopy też się znajdą - jest się gdzie zmęczyć...

Napisano

U mnie juz z kondycja w miare tylko ogolnie jestem asportowy ;) Tylko gdzie macie zamiar sie spotkac? Bo musze jeszcze zajechac do tego Rybnika z Żor....

Napisano

Ok, no to jak? Jedziemy bo co ;) Jeszcze dajcie jakas godzine i gitara.

marcin131, mieszkalem w boguszowicach :)

napisz do mnie na gg to sie zgadamy jakos.

Napisano

Ja się "spróbuje" z wami przejechać... Spróbuje, bo też z kondycją bardzo kiepściutko, bo problemy zdrowotne miałem i dłuuuugo nie jeździłem. Najwyżej odpadnę ;)

Napisano

Rower mam lekki, ale noga nie podaje ;) a Wy nie mówcie "spróbuje" bo znowu ja będę tyły zamykał :) To ustalone, wtorek godz. 11 na 4x przy placu zabaw:) Do zobaczenia!

btw. ciekawe czy sie Siwy z nami wybierze :D

Napisano

Jeśli jeździ ktoś na szosie to w każdy wtorek i czwartek wspólne treningi o godz 17:00 wyjazd z placu wolności, koło fontanny zbiórka. No i w niedziele dłuższe treningi zbiórka tak samo, tylko o 10:00.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...