Thor07 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 2-3km na dojazd do lasu da się przeżyć, a na góry to jeszcze trochę za wcześnie. Zawsze można powtórzyć trasę z czwartku [4x>Golejów>Ochojec>Rudy>Zwonowice>Zalew], przedłużając trasę o kilkanaście/kilkadziesiąt km w okolicach Rud w celu pojeżdżenia w ciekawszych miejscach.
boanerges Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 4x>Golejów>Ochojec>Rudy>Zwonowice>Zalew ile to w sumie jest KM ?
Ciastkorz Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Napisano 11 Kwietnia 2009 Mniej Mi dojazd do 4x, i z zalewu do domu wyszło 77km. Na 4x mam 18km a na zalew 25km. Więc reszta trasy to jakieś ~40km. Przedłuży się o 15km co dystans mi pod setke podejdzie i będzie gitez
marcin131 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Hmmmm....jeśli we wtorek będę wolny to bardzo chętnie bym się z wami wybrał i poprowadził was na Basztę, ale sprawa że tak powiem niepewna czy będę wolny Z Wiśniowca na Basztę nie da się dostać nie dotykając kołami asfaltu, niestety. Najciekawsza i najbardziej terenowa wersja od Wiśniowca to 33 km, z czego jakieś 20 km to teren. Do tego 10 km kręcenia po Baszcie, trochę uproszczony powrót (powiedzmy 25 km) i już jest prawie 70 km. Do tego dojazd na Wiśniowiec...niezły kilometraż by wyszedł Na początek sezonu może być ciężko, przynajmniej u mnie, bo zimę to solidnie przespałem Ale trasa zdecydowanie warta przejechania, chyba najbardziej atrakcyjnie tereny MTB w okolicy...
Ciastkorz Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Napisano 11 Kwietnia 2009 No to jedziemy Wcześnie rano wyjechać, i taka wycieczka w terenie 100km+ Bedzie jak znalazł Już w tym roku dwa razy się otarłem o 100km, ale zabrakło paru km. Czas to w końcu przełamać Co do tempa, każdy mówi, że zime przespał a potem zapiernicza jak głupi:) Spokojnie
Thor07 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 każdy mówi, że zime przespał a potem zapiernicza jak głupi:) Mam nadzieje że uda się na basztę zajechać.
Arkadius88 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Ja jestem jak najbardziej za tyle że nie wiem co moja obecna forma na to Ale postaram się nie odpaść Co do trasy... 50km to minimum jak już się gdzieś wybieramy. A tak do 100km chętnie bym dobił.... Tylko nie wiem czy dam radę ;p
boanerges Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Ja dzis niecale 50km zrobilem w 4h... A czuje sie jak by zerżnęło mnie stado dzikich bab.
Thor07 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Nikomu się akurat nie śpieszy. Czy zrobimy tą trasę w 4h czy 6h to nie ma znaczenia
marcin131 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Widzę, że nie tylko ja nie jestem pewien swej dyspozycji To przekonuje mnie do podjęcia usilnych starań i zrobienia wszystkiego żeby jechać z wami, zaczynam od zaraz Zapieprzania absolutnie być nie może, Thor widzę zacnego fulla ma, ja mam opony po kilogramie, dętki po 200g i obręcze po 700g - razem to waży chyba więcej niż cały twój rower Ciastkorz Postaram się skołować jakiś lżejszy zestaw, żeby za bardzo nie odstawać... A jak ktoś będzie padał albo nie dawał rady, to skrócimy wycieczkę i tyle. Miejmy nadzieję, że ambitne założenie nas nie pokona Podam wam jeszcze rys traski, żebyście mogli sobie na mapie np. obejrzeć: Wiśniowiec - singiel w terenie wzdłuż rzeki Rudy - Błonia - szosą przez Ligotę, Brzeziny - zjazd terenem do Boguszowic Starych - znowu szosą do kościoła w Jankowicach - "offszlak" do Studzienki Jankowickiej wersja autorska - żólty szlak do Radlina - żółty pieszy na Basztę. Ogólnie będzie całkiem sporo przewyższeń, sporo kilkusetmetrowych podjazdów, parę szybkich i całkiem długich zjazdów, jakieś małe trudności techniczne typu korzenie, drzewa, wąskie ścieżki, ew. małe hopy też się znajdą - jest się gdzie zmęczyć...
boanerges Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 U mnie juz z kondycja w miare tylko ogolnie jestem asportowy Tylko gdzie macie zamiar sie spotkac? Bo musze jeszcze zajechac do tego Rybnika z Żor....
Thor07 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Tam gdzie zawsze... plac zabaw na wiśniowcu.
marcin131 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Boanerges: jesteś z Żor, ja jestem z Boguszowic, więc możemy się zabrać razem, zresztą i tak masz po drodze
boanerges Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Ok, no to jak? Jedziemy bo co Jeszcze dajcie jakas godzine i gitara. marcin131, mieszkalem w boguszowicach napisz do mnie na gg to sie zgadamy jakos.
Arkadius88 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 No to widze ze na wtorek trzeba przerzucić opony z semislicków na terenówki Szkoda że są straszliwie ciężkie ale cóż... zajadę to wymienię
Thor07 Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 11 pasuje ? btw... ja mam 18km na wiśniowiec, więc tak źle z dojazdem nie macie
Rolf Napisano 11 Kwietnia 2009 Napisano 11 Kwietnia 2009 Ja się "spróbuje" z wami przejechać... Spróbuje, bo też z kondycją bardzo kiepściutko, bo problemy zdrowotne miałem i dłuuuugo nie jeździłem. Najwyżej odpadnę
Ciastkorz Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Napisano 11 Kwietnia 2009 Rower mam lekki, ale noga nie podaje a Wy nie mówcie "spróbuje" bo znowu ja będę tyły zamykał To ustalone, wtorek godz. 11 na 4x przy placu zabaw:) Do zobaczenia! btw. ciekawe czy sie Siwy z nami wybierze
Rolf Napisano 14 Kwietnia 2009 Napisano 14 Kwietnia 2009 Sorry, że mnie nie było. Może następnym razem...
Ciastkorz Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Napisano 15 Kwietnia 2009 A my sobie pięknie pojeździliśmy:) Mi wyszło w sumie 101,80km. Było nas 4. Wszyscy szczęśliwie i bez awarii do domu dojechali :> ?
mariuszk Napisano 15 Kwietnia 2009 Napisano 15 Kwietnia 2009 Jeśli jeździ ktoś na szosie to w każdy wtorek i czwartek wspólne treningi o godz 17:00 wyjazd z placu wolności, koło fontanny zbiórka. No i w niedziele dłuższe treningi zbiórka tak samo, tylko o 10:00.
Thor07 Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Pomimo 2 kapci wypad można zaliczyć do tych udanych. marcin131, jak możesz to wstaw jakieś fotki. Może w sobotę kolejna ustawka ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.