bjo Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Mi do końca lipca pasuje tylko 31. W tygodniu odpada. Ile godzin na to chcemy poświęcić ?
hipolais Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Ok.. podaję więc wstępny termin czwartek 29 lipca godzina do ustalenia, myślę jednak że przed południem powiedzmy 11.00 ponieważ jakieś 5 godz będziemy na trasie. Miejsce startu leśniczówka Gzel
Ciastkorz Napisano 25 Lipca 2010 Autor Napisano 25 Lipca 2010 Ja bym był za 10. Gdzie ta lesniczowka? ja bym wolal na zalewie sie spotkac np. No i czy we dwoch tylko jedziemy czy ktos jeszcze sie zglosi? moze Siwy, Thor ?
Thor07 Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Jako że trasa biegnie 1km od miejsca mojego zamieszkania to chętnie pojadę z wami. Dołącze do was na Schlossbergu. Dajcie tylko znać o której mniej więcej tam będziecie.
hipolais Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 Ok. a więc godzina 10.00 obok leśniczówki na Gzelu, Ciastkorz tu masz mapę jak tam dojechać: myślę że nie powinno być problemu http://picasaweb.google.com/114001464241727952396/AlbumBezTytuU#5498124391769022786 Thor07 myślę że dojazd z Gzela na Schlossberg nie zajmie więcej niż godz. Więc ok. 11.00 Do wszystkich: kto ma czas tego dnia i chęci zapraszam . Mam nadzieję że pogoda planów nie pokrzyżuje
Ciastkorz Napisano 26 Lipca 2010 Autor Napisano 26 Lipca 2010 Bez problemu tam trafię, jak coś to będę w czerwono-czarnym stroju numer komorki wysle na pw.
hipolais Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Trasa „100” zaliczona wypad ogólnie się udał, pogoda dopisała awarii poważnych brak ot dwie gumy , jedni się bardziej ujechali inni mniej (jak na każdej wycieczce) z trasy trochę się zboczyło , ale coś dziać się musi. Słowem było ok. kilka zdjęć: http://picasaweb.google.com/114001464241727952396/Wycieczka# pozdro
Thor07 Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Traska była całkiem przyjemna, No i najważniejsze, że single speed daje spokojnie radę w okolicznych terenach
zorby Napisano 12 Sierpnia 2010 Napisano 12 Sierpnia 2010 moze ktos chetny?? http://www.forumrowerowe.org/topic/75339-rybnik-jazda-turystyczna/
Pixell Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 witam, pytanie mam odnośnie szlaku rowerowego z Żor do Rybnika. Ostatni raz jak jechałem w tamtą stronę zaczęto budowę drogi (niestety przecinała szlak) czy jest możliwość przejechania tam teraz czy trzeba zjechać na drogę asfaltową?
Silvan Napisano 16 Sierpnia 2010 Napisano 16 Sierpnia 2010 witam, pytanie mam odnośnie szlaku rowerowego z Żor do Rybnika. Ostatni raz jak jechałem w tamtą stronę zaczęto budowę drogi (niestety przecinała szlak) czy jest możliwość przejechania tam teraz czy trzeba zjechać na drogę asfaltową? mieszkam bardzo niedaleko - przez autostrade w poprzek da sie przejechac w paru miejscach, ale nie wiem gdzie wiedzie szlak o ktorym mowisz. ale co to za problem przejachac kawałek asfaltem,
Dj EGG Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 mieszkam bardzo niedaleko - przez autostrade w poprzek da sie przejechac w paru miejscach, ale nie wiem gdzie wiedzie szlak o ktorym mowisz. ale co to za problem przejachac kawałek asfaltem, prawdopodobnie wszystkie leśne szlaki przecinające autostradę zostaną zamknięte - brak możliwości przejazdu. pozostanie tylko asfalt
kubek20 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 A ja mam pytanie: Czy znacie w naszych okolicach (Rybnik, Wodzisław Śląski) jakieś ostrzejsze podjazdy ? (chodzi mi raczej o asfalt)
Silvan Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 prawdopodobnie wszystkie leśne szlaki przecinające autostradę zostaną zamknięte - brak możliwości przejazdu. pozostanie tylko asfalt na odcinku 1km w okolicy Palowic chyba jest jedne most oraz przejazd pod autostradą skąd dalej można jechać lasem do rybnika-gotartowic Co do podjazdów - w Popielowie obok Radlina są 2 duze podjazdy, największe jakie widziałem w okolicy
Pixell Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 mieszkam bardzo niedaleko - przez autostrade w poprzek da sie przejechac w paru miejscach, ale nie wiem gdzie wiedzie szlak o ktorym mowisz. ale co to za problem przejachac kawałek asfaltem, dokładnie chodzi mi o te szlaki rowerowe UMP mapa
bjo Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Zielonym normalnie przejedziesz przez budowę pod mostem, tylko może być dużo błota.
Silvan Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Zielonym normalnie przejedziesz przez budowę pod mostem, tylko może być dużo błota. lepiej uważaj tam po deszczu, bo mozesz wpaść do pół koła w cos co nie jest zwykłym błotem, że troche wody i schodzi, długo mi zeszło Karcherem zanim oczysciłem spód roweru. plus mili drogowcy, nie chętni do zwolnienia wymijając rowerzystów -czyli mamy jeszcze błoto spod kół samochodów. Ale przejażdżka autostradą - bezcenna!
Pixell Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 @ Silvan, aż tak kiepsko tam po deszczu? co do drogowców, to fakt, i dlatego unikam asfaltu
Silvan Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 jak był te duze ulewy to nie było ciekawie, poprostu trzymaj sie kolein jesli jest błoto, ale normalnie nie jest najgorzej, opisałem najczarniejszy scenariusz
bjo Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 @Silvan ja z drogi staram się nie zjeżdżać Lasy i błota raczej omijam.
Silvan Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 ja, szczerze mówiąc, też raczej po asfalcie jeżdże, mimo ze nie mam szosówki, nawet sie zastanawiałęm czy sobie semi-slicków nie kupić.Teren lubie w górach, ale długie dystanse (ze względu na rame hardtail) wole na asfalcie)
BoaPoweR Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Swego czasu kilku ludzi się tu udzielało, jeżeli ktoś jeszcze zagląda do tego tematu to mam pytanie do rybnickich bikerów. Szukam ciekawych podjazdów w naszych lasach, jakoś nie umiem na nic konkretnego trafić, potrzebuje coś nad czym można było by się zamęczyć kilkukrotnie wjeżdżając i zjeżdżając. Dojazd z centrum Rybnika w okolicach powiedzmy 20km w jedną stronę. Pozdrawiam.
BoaPoweR Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Góra Ramża, okolice Bełku. Jeden podjazd betonowy, z drugiej strony łatwy terenowy, ale fakt faktem sprawdzałem tam tylko główny dojazd, sprawdze poboczne dróżki czy znajdę tam jakiś sensowny podjazd i będzie się dało tam jakieś pętle wyznaczyć, dzięki za przypomnienie o tej górce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.