Skocz do zawartości

[spotkanie] Rybnik

Ciastkorz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi do końca lipca pasuje tylko 31. W tygodniu odpada. ;)

Ile godzin na to chcemy poświęcić ?

Napisano

Ok.. podaję więc wstępny termin czwartek 29 lipca godzina do ustalenia, myślę jednak że przed południem powiedzmy 11.00 ponieważ jakieś 5 godz będziemy na trasie. Miejsce startu leśniczówka Gzel

Napisano

Ja bym był za 10. Gdzie ta lesniczowka? ja bym wolal na zalewie sie spotkac np. No i czy we dwoch tylko jedziemy czy ktos jeszcze sie zglosi? moze Siwy, Thor ?

Napisano

Jako że trasa biegnie 1km od miejsca mojego zamieszkania to chętnie pojadę z wami. Dołącze do was na Schlossbergu. Dajcie tylko znać o której mniej więcej tam będziecie.

Napisano

Ok. a więc godzina 10.00 obok leśniczówki na Gzelu, Ciastkorz tu masz mapę jak tam dojechać: myślę że nie powinno być problemu :D

http://picasaweb.google.com/114001464241727952396/AlbumBezTytuU#5498124391769022786

Thor07 myślę że dojazd z Gzela :P na Schlossberg nie zajmie więcej niż godz. Więc ok. 11.00

Do wszystkich: kto ma czas tego dnia i chęci zapraszam :wacko: . Mam nadzieję że pogoda planów nie pokrzyżuje

• 2 tygodnie później...
Napisano

witam, pytanie mam odnośnie szlaku rowerowego z Żor do Rybnika. Ostatni raz jak jechałem w tamtą stronę zaczęto budowę drogi (niestety przecinała szlak) czy jest możliwość przejechania tam teraz czy trzeba zjechać na drogę asfaltową?

Napisano

witam, pytanie mam odnośnie szlaku rowerowego z Żor do Rybnika. Ostatni raz jak jechałem w tamtą stronę zaczęto budowę drogi (niestety przecinała szlak) czy jest możliwość przejechania tam teraz czy trzeba zjechać na drogę asfaltową?

mieszkam bardzo niedaleko - przez autostrade w poprzek da sie przejechac w paru miejscach, ale nie wiem gdzie wiedzie szlak o ktorym mowisz. ale co to za problem przejachac kawałek asfaltem,

Napisano

mieszkam bardzo niedaleko - przez autostrade w poprzek da sie przejechac w paru miejscach, ale nie wiem gdzie wiedzie szlak o ktorym mowisz. ale co to za problem przejachac kawałek asfaltem,

prawdopodobnie wszystkie leśne szlaki przecinające autostradę zostaną zamknięte - brak możliwości przejazdu. pozostanie tylko asfalt :)

Napisano

prawdopodobnie wszystkie leśne szlaki przecinające autostradę zostaną zamknięte - brak możliwości przejazdu. pozostanie tylko asfalt ;)

na odcinku 1km w okolicy Palowic chyba jest jedne most oraz przejazd pod autostradą skąd dalej można jechać lasem do rybnika-gotartowic

Co do podjazdów - w Popielowie obok Radlina są 2 duze podjazdy, największe jakie widziałem w okolicy

Napisano

dokładnie chodzi mi o te szlaki rowerowe UMP mapa

Napisano

Zielonym normalnie przejedziesz przez budowę pod mostem, tylko może być dużo błota.

lepiej uważaj tam po deszczu, bo mozesz wpaść do pół koła w cos co nie jest zwykłym błotem, że troche wody i schodzi, długo mi zeszło Karcherem zanim oczysciłem spód roweru.

plus mili drogowcy, nie chętni do zwolnienia wymijając rowerzystów -czyli mamy jeszcze błoto spod kół samochodów.

Ale przejażdżka autostradą - bezcenna!

Napisano

jak był te duze ulewy to nie było ciekawie, poprostu trzymaj sie kolein jesli jest błoto, ale normalnie nie jest najgorzej, opisałem najczarniejszy scenariusz ;)

Napisano

ja, szczerze mówiąc, też raczej po asfalcie jeżdże, mimo ze nie mam szosówki, nawet sie zastanawiałęm czy sobie semi-slicków nie kupić.Teren lubie w górach, ale długie dystanse (ze względu na rame hardtail) wole na asfalcie) ;)

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Swego czasu kilku ludzi się tu udzielało, jeżeli ktoś jeszcze zagląda do tego tematu to mam pytanie do rybnickich bikerów.

Szukam ciekawych podjazdów w naszych lasach, jakoś nie umiem na nic konkretnego trafić, potrzebuje coś nad czym można było by się zamęczyć kilkukrotnie wjeżdżając i zjeżdżając. Dojazd z centrum Rybnika w okolicach powiedzmy 20km w jedną stronę.

Pozdrawiam.

Napisano

Góra Ramża, okolice Bełku.

Jeden podjazd betonowy, z drugiej strony łatwy terenowy, ale fakt faktem sprawdzałem tam tylko główny dojazd, sprawdze poboczne dróżki czy znajdę tam jakiś sensowny podjazd i będzie się dało tam jakieś pętle wyznaczyć, dzięki za przypomnienie o tej górce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...