Skocz do zawartości

[spotkanie] Rybnik

Ciastkorz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Crab jest na tej ulicy przy skrzyżowaniu z krajową 78 http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&abauth=dcecc7e8:67rgFP3_EYa_j7IXfU2raxAJ0KY&q=rybnik,+niepodleg%C5%82o%C5%9Bci&vps=2&jsv=252b&sll=50.069637,18.508331&sspn=0.019117,0.038581&g=rybnik,+hetma%C5%84ska&num=10&abstate=A:actbar-saveto . Na tor to nie bardzo jak dla mnie, bo musiałbym się tłuc przez całe miasto :devil: chyba że masz jakiś inny pomysł jeszcze (w stronę wodzisławia żeby bardziej było <_<) mozemy się zgadac tez gdzies na wojewodzkiej 935

Napisano

Nie wypaliło :P chce ktoś jechać na tą basztę? Termin do obgadania, Rybnik niech się umówi gdzie chce a ja dołączę się gdzieś na trasie (jestem z radlina, jedziemy przez Marklowice jakby coś, na krajowej 78 jak na mnie za duży ruch).Mi praktycznie każdy dzień pasuje, wakacje są :) gg mam w profilu

Napisano

Na Basztę musiałbym jechać spory odcinek asfaltem a tego nie lubię. Trochę o trasie: jest do zrobienia ok. 100 km 98% w terenie głównie szutry, przejazd przez trzy nadleśnictwa :) , dwa województwa :thumbsup: . Znajdą się i podjazdy i długie proste :teehee: . Termin do ustalenia :thanks:

Napisano

Na jazdę po asfalcie/twarda ścieżka rowerowa się piszę, lasy raczej odpadają.

Na kiedy planowalibyście ten wypad ?

Napisano

(tam jest las i fajne zjazdy :D ) troche pośmigać.

Obręcze połamać chyba :):icon_lol:. Jak coś raczej się pisze.

Zależy też od terminu. Co to lasu, najwyżej zostanę z tyłu. Prędkości jakie trzymacie na drodze ? :)

Napisano

Ja się mogę dostosować prędkością, hipolais mógłbyś gdzieś zaznaczyć tą twoją traskę to może się wybiorę ?

PS. Ostatnio na XC właśnie tam jeden jechał na crossie z semi-slickami i dawał rade

Napisano

Podaję terminy pasujące mi najbardziej 23, 26, 29 lipca. Chciałbym jeszcze ustalić miejsce startu, proponuję okolice zbiornika Gzel w Rybniku chyba każdy wie gdzie to jest :D . Co wy na to??. Co do szczegółów trasy postaram się przygotować w najbliższym czasie jakąś dokładną rozpiskę. :) Pozdro

Napisano

Ja niestety odpadam na te 100 km (ja mam 13 lat i wyszło by mi ze 150 km, których mógłbym nie wytrzymac , mieszkam w Radlinie). Nie wiem kiedy mam wolny dzień, dużo roboty w domu mam. Przepraszam, że się wstępnie pisałem, ale jednak nie umiałem tego przewidzieć, przed chwilą rozmawiałem z mamą

Napisano

Ja niestety odpadam na te 100 km

Gdzie jest mowa o 100km ? Ktoś chce w kółko jeździć czy jak ? :)

Napisano

"Trochę o trasie: jest do zrobienia ok. 100 km 98% w terenie głównie szutry, przejazd przez trzy nadleśnictwa :D , dwa województwa ;) . Znajdą się i podjazdy i długie proste :teehee: . Termin do ustalenia :thanks: " Coś mi te cytaty nie chca działac :D .

Napisano

Bjo w planie jest tylko jedno 100 km kółko do zrobienia ;) . Kubek20, nic się nie stało nie ma za co przepraszać :D . Dokładna rozpiska już wkrótce :teehee:

Napisano

Poniżej dokładna rozpiska trasy „100”

1. Gzel – Parking leśny Zwonowice: 5,25 km

2. Parking leśny Zwonowice – Zamkowa Góra: 12,5km

3. Zamkowa Góra – leśniczówka „Wildek”: 4,0km

4. leśniczówka „Wildek” – most na rzece Ruda: 2,55km

5. most na rzece Ruda – lotnisko: 6,3km

6. lotnisko – kopalnia piasku Kotlarnia: 12,0km

7. kopalnia piasku Kotlarnia – Stara Kuźnia: 4,5km

8. Stara Kuźnia – kapliczka Hubertus: 10,95km

9. kapliczka Hubertus – okolice Rudzińca: 7,5km

10. okolice Rudzińca – Łącza: 3,0km

11. Łącza – Sierakowiczki: 6,75km

12. Sierakowiczki – Tworóg Mały: 3,75km

13. Tworóg Mały – „Orły”: 4,5km

14. „Orły” – leśna klasa 3,75km

15. leśna klasa – Gudulowiec (przez Rudy): 11,25km

16. Gudulowiec – Gzel 10,5km

W sumie orientacyjnie wyszło 109km :)

Co do średniej, nie jedziemy żadnego maratonu wiec tempo dostosuje się do najwolniej jadącej osoby z grupy ;) . Fajnie by było jak by średnia oscylowała w granicach 20km/godz :D .

Napisano

Poniżej dokładna rozpiska trasy „100”

1. Gzel – Parking leśny Zwonowice: 5,25 km

2. Parking leśny Zwonowice – Zamkowa Góra: 12,5km

3. Zamkowa Góra – leśniczówka „Wildek”: 4,0km

4. leśniczówka „Wildek” – most na rzece Ruda: 2,55km

5. most na rzece Ruda – lotnisko: 6,3km

6. lotnisko – kopalnia piasku Kotlarnia: 12,0km

7. kopalnia piasku Kotlarnia – Stara Kuźnia: 4,5km

8. Stara Kuźnia – kapliczka Hubertus: 10,95km

9. kapliczka Hubertus – okolice Rudzińca: 7,5km

10. okolice Rudzińca – Łącza: 3,0km

11. Łącza – Sierakowiczki: 6,75km

12. Sierakowiczki – Tworóg Mały: 3,75km

13. Tworóg Mały – „Orły”: 4,5km

14. „Orły” – leśna klasa 3,75km

15. leśna klasa – Gudulowiec (przez Rudy): 11,25km

16. Gudulowiec – Gzel 10,5km

W sumie orientacyjnie wyszło 109km :)

Co do średniej, nie jedziemy żadnego maratonu wiec tempo dostosuje się do najwolniej jadącej osoby z grupy :( . Fajnie by było jak by średnia oscylowała w granicach 20km/godz :) .

Jaki mamy wstępny termin (robocze dni raczej odpadają) ? Nawierzchnia jaką mamy jechać to ?

Napisano

Podaję terminy które pasują mi w lipcu najbardziej: 23, 26, 29

Co do nawierzchni :( : 75% szutry, 15% asfalt, 10% inne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...