Skocz do zawartości

[rower] Który z tych 3 modeli polecacie?

drink123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Założę się, że autor wątku odpisze że Romet go nie przekonuje itd itd.... 

Ja nie widzę sensu w takich kwotach przepłacać za Autohory, Kellys, Treka, Meridę. Ludzie tłumaczą się jakością. Powiem tak: czy to w Romecie, Meridzie, jak ma pęknąć rama to pęknie. Nie widzę sensu przepłacania. Zaznaczam, że pierwotnie Romet Orkan 5.0 kosztował 3200zł. Merida, Author z tymi bebechami kosztuje grubo ponad 3.5 tysiąca. 

W rowerze crossowym moim zdaniem jakość ramy nie jest tak bardzo ważna jak np w mtb itd. Ponadto są pewne normy które muszą spełniać rowery i ich ramy przed wypuszczeniem na rynek, ktore muszą spełnić rowery. Zatem polecam w tej cenie Orkana...gdybym miał kasę to też bym go kupił bez chwili zastanowienia.

Napisano

Jak ktoś nie ma przekonania do danej marki to niech jeździ na takim rowerku do , którego ma przekonanie nawet jeśli był by droższy i gorszy ważne jest też dobre samopoczucie :icon_lol: Mam zaprzyjaźnionego serwisanta z wieloletnim doświadczeniem i znakomitą opinią kiedyś zapytałem czy ramy często pękają dał mi odpowiedź , że spotkał się z tym tylko kilka razy i w jego ocenie zawsze było to spowodowane innym użytkowaniem roweru niż jego przeznaczenie pomijając ramy carbonowe

Napisano

dzięki, tylko, że nie chce kupować na allegro. Chce rower najpierw zobaczyć i się na nim przejechać a Rometa w tej cenie w sklepie stacjonarnym nie kupię.

Napisano

Kupisz. Na przykład Orkan w sklepie stacjonarnym może kosztować teraz 2800pln to negocjujesz i mówisz że na allegro możesz kupić za 2300pln. Ktoś z forum wyrwał taka samą cenę w stacjonarnym co na allegro jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...